Mor el pilot francès Jules Bianchi després d'estar nou mesos en coma

Un accident el 5 d'octubre del 2014 al Gran Premi del Japó de F-1 li va ocasionar greus lesions al cap

Jules Bianchi, el 4 d’octubre del 2014 al circuit de Suzuka, un dia abans de l’accident que li ha costat la vida. / AP / TORU TAKAHASHI

Jules Bianchi, el 4 d’octubre del 2014 al circuit de Suzuka, un dia abans de l’accident que li ha costat la vida.
Un aficionat va gravar l’inexplicable accident de Bianchi a Suzuka.

/

3
Es llegeix en minuts

El pilot francès de F-1 Jules Bianchi, de 25 anys, ha mort aquesta nit a conseqüència de les ferides que va patir en un accident el 5 d'octubre del 2014 al Gran Premi del Japó, després d'estar nou mesos en coma. La família, en un comunicat fet públic al compte oficial de Twitter del pilot i en altres xarxes socials, informa que Bianchi, que estava en coma des de l'accident, "va lluitar fins al final, com sempre ho va fer". "Però avui la seva batalla per la vida ha arribat al final", diu el comunicat, en què la família també ha donat les gràcies als seus fans i amics.

Bianchi ha mort en un hospital situat a prop de la casa els seus pares, l'Universitari de Niça, al sud de França, on va ser traslladat des del Japó. Després de l'accident del 5 d'octubre al circuit de Suzuka, el pilot francès va ser ingressat a l'Hospital General de Mie, on va ser operat de greus lesions al cap a l'impactar amb violència contra una grua que retirava un altre vehicle accidentat.

A causa del mal estat de la pista, amb molta aigua acumulada per la intensa pluja que va acompanyar tota la carrera, Bianchi va perdre el control del seu Marussia-Ferrari i va acabar xocant violentament contra una grua que retirava el Sauber de l'alemany Adrian Sutil.

ACCIDENT PREVI DE SUTIL

A la 42 volta de la 15a prova del Mundial de F-1, Sutil va fer una virolla i va xocar contra la barrera de pneumàtics a la sortida del revolt 7. Els comissaris van desplegar dobles banderes grogues abans del revolt per advertir els pilots de l'incident. Una grua va ser enviada per aixecar el cotxe i traslladar-lo a un lloc segur, darrere del guarda-rail.

Mentre això passava, Jules Bianchi va perdre el control del seu monoplaça, va sortir per l'escapatòria i va xocar contra la part del darrere del pesant vehicle. Quan els comissaris van veure que el pilot estava ferit, es van desplegar equips mèdics i va entrar a la pista el cotxe de seguretat.

El pilot de l'acadèmia de joves pilots de Ferrari cedit com a titular a Marussia van ser tret del seu cotxe, traslladat al centre mèdic del circuit i, posteriorment, en ambulància, a l'Hospital General de Mie. Jules Bianchi, nascut el 3 d'agost de 1989 a Niça, va arribar al Mundial de F-1 el 2012 amb l'equip Force India i ja com a pilot de proves de Ferrari.

Va disputar 34 grans premis, amb un novè lloc al Gran Premi de Mònaco d'aquell any com a millor resultat. La seva millor plaça en una graella va ser la 12a de la temporada passada a la Gran Bretanya, a Silverstone. En total va sumar dos punts.

ESTRELLA AUTOMOBILÍSTICA EMERGENT 

Després de passar pel món del kàrting, el palmarès de Bianchi va créixer a la fórmula Renault 2.0 amb l'equip SG Formula el 2007, en què va obtenir el títol de campió a França; i a les F3 Euro Sèries, en què va acabar la temporada en tercera posició com a pilot de l'equip ART Grand Prix, que també li va donar el títol el 2009.

Notícies relacionades

Després de passar per les GP2 Àsia Sèries, Jules Bianchi va competir el 2010 i el 2011 a la GP2 amb l'equip Lotus ART, amb què va acabar el campionat tercer. El francès també va tenir el suport de la Federació Francesa d'Automobilisme, que el considerava una de les estrelles emergents d'aquest esport al seu país els últims anys, i des del 2010 formava part de la Ferrari Driver Academy de Maranello.

El 2012 va ser nomenat pilot reserva de l'equip Sahara Force India per a la temporada de F-1 i també va competir a la fórmula Renault 3.5, en què va acabar segon a la general gràcies a les seves tres victòries i vuit podis. Des del 2013, Bianchi era pilot oficial de l'equip Marussia.