La nova Ford Tourneo Courier 2023: la furgoneta compacta que ho té tot

Aquest vehicle de la marca americana comptarà amb una versió 100% elèctrica en 2024

Aquesta furgoneta estarà disponible en els concessionaris de Romacar ABS de la província de Barcelona

La nova Ford Tourneo Courier 2023

La nova Ford Tourneo Courier 2023 / Cedida

3
Es llegeix en minuts
Pep Canals

L'espai i la versatilitat són les dues característiques que més alt cotitzen en el mercat automobilístic actual. Un clar exemple és la consolidació dels SUV com a reis de la majoria de les carreteres espanyoles. Les famílies busquen cotxes que els ofereixin espai suficient i el confort necessari per als desplaçaments rutinaris i els viatges de llarga distància. Però aquesta versatilitat no sols es troba en aquesta mena de vehicles, perquè actualment les furgonetes també entren en aquesta equació. I, en el cas de Ford, aquesta intenció s'ha materialitzat recentment amb l'arribada de la nova Tourneo Courier.

La icònica furgoneta de la marca americana s'ha renovat per complet, distanciant-se de l'estil de la seva versió comercial. Ford l'ha adaptat a les noves tendències del mercat amb una estètica que recorda als SUV i que, en 2024, seguint el procés d'electrificació que ha iniciat la marca amb la seva flota, comptarà amb una versió 100% elèctrica.

Característiques de la Ford Tourneo Courier 2023

La nova Ford Tourneo Courier és una furgoneta compacta ideal per als desplaçaments urbans, però també per a les rutes llargues de cap de setmana o vacances. A més, el seu redisseny l'ha convertit en una opció molt atractiva tant per les seves prestacions com per la seva estètica.

L'estètica exterior i interior de la Ford Tourneo Courier

La nova Tourneo Courier s'ha allunyat del disseny de la seva germana comercial i ha adoptat una estètica molt semblant als SUV, encara que mantenint aspectes clàssics i funcionals de les furgonetes com les seves portes corredisses per a les places posteriors. Un disseny molt atractiu que, a més, ha guanyat més espai.

La nova versió de la furgoneta de Ford ha crescut fins a 4,40 metres i ha incrementat l'altura del seu sostre. Però és, sobretot, en la capacitat del seu maleter on s'ha notat l'augment. La nova Tourneo Courier ha passat dels 395 litres de la seva predecessora als 570 litres i pot aconseguir la barbaritat de més de 2.000 litres abatent els seus seients.

En el que a l'interior es refereix, la Tourneo Courier ha millorat substancialment el confort dels passatgers amb places molt més còmodes i espaioses per a cinc persones. Això la converteix en el turisme ideal per al dia a dia i per a les aventures més intrèpides.

Frontal de la Ford Tourneo Courier 2023 /

Cedida

Motor EcoBoost de 125 CV i versió 100% elèctrica en 2024

El motor de la Tourneo Courier és solvent i molt conegut ja: l’EcoBoost de gasolina. Un model turboalimentat d'1.0 litres i uns 125 CV que és perfecte per a aquest vehicle i que s'ha convertit en una referència dels vehicles de l'arxiconeguda marca americana. 

En 2024, d'altra banda, arribarà al mercat europeu la versió 100% elèctrica amb el model E-Tourneo Courier. Segons va avançar la marca americana, aquesta versió comptarà amb una potència de 136 CV (100 kW). Si bé encara falten per conèixer detalls sobre la seva autonomia.

Tecnologia de la Ford Tourneo Courier 2023

La tecnologia és un altre dels aspectes destacats de la nova Ford Tourneo Courier. La marca americana és capdavantera en la utilització dels últims sistemes d'assistència a la conducció i en connectivitat. I en la Tourneo Courier no serà menys. Aquest vehicle muntarà una pantalla tàctil de 8” amb el sistema SYNC4 en la versió de combustió i de 12” en l'elèctrica.

La Tourneo Courier també disposa d'un mòdem de connexió FordPass Connect, i connexió amb el Telèfon intel·ligent amb Apple CarPlay i Andoid Auto. Però, a més, i amb l'aplicació FordPass, el conductor pot fer un seguiment de la ubicació del cotxe, la informació del seu estat, quant combustible té i controlar l'obertura i tancament a distància, entre altres.

L'interior de la versió 100% elèctrica que arribarà en 2024 /

Cedida

On comprar la Ford Touneo Courier a Barcelona?

La Ford Tourneo Courier estarà disponible en els concessionaris de Romacar ABS de la província de Barcelona (Carrer Potosí, Sant Boi, Sant Just Desvern i nou Centre Transit a Molins de Rei). Allí trobaràs assessorament expert i adaptat a les teves necessitats personals.