Llei de trànsit del març del 2022

Fa un any que la DGT et multa per aquestes coses que abans sí que podies fer al volant

La DGT es cansa d’aquests avançaments i fa un avís seriós

Trànsit avisa d’aquestes multes que augmentaran aquesta setmana: fins a 200 euros i retirada de punts

zentauroepp44600186 madrid  09 08 2018  una conductora habla por el m vil en un 180809200524

zentauroepp44600186 madrid 09 08 2018 una conductora habla por el m vil en un 180809200524 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El març de l’any passat, van entrar en vigor les modificacions de la llei de trànsit aprovades el desembre del 2021 al Congrés dels Diputats. Entre els principals canvis que es van començar a notar hi havia dos aspectes fonamentals.

Adeu al marge de 20 km/h

D’una banda, es va suprimir l’article 21.4 de l’anterior llei de trànsit, amb la qual cosa va desaparèixer el marge de 20 quilòmetres per hora que es permetia a l’hora de portar a terme avançaments en vies convencionals. Així doncs, des de l’entrada en vigor de la llei, depassar el límit de velocitat per sobrepassar un vehicle suposa una infracció amb multes de 100 euros sense pèrdua de punts.

La Direcció General de Trànsit (DGT) també va posar una atenció especial a protegir els més vulnerables a les carreteres. Per aquesta raó, els avançaments a ciclistes sense deixar una distància preventiva de metre i mig entre el vehicle i la bicicleta ja se sancionen amb la retirada de quatre a sis punts del carnet.

Ús del mòbil

Notícies relacionades

D’altra banda, l’ús del mòbil al volant comporta penes que afecten la butxaca i el permís de circulació dels conductors. Aquelles persones que tinguin el mòbil a la mà mentre condueixen, indiferentment de si l’estan utilitzant o no, poden ser multats i també patir una retirada de sis punts del carnet.

De la mateixa manera, aquells que utilitzin aquests dispositius per mitjà d’un suport tampoc se salven i poden ser sancionats amb una multa de 200 euros i la retirada de punts: de tres a sis punts menys.