Consells

¿Plou i condueixes? Així pots evitar «ficar-te en bassals», segons la DGT

Els cinc consells de la Direcció General de Trànsit per saber reaccionar a l’aquaplàning i evitar un accident

¿Plou i condueixes? Així pots evitar «ficar-te en bassals», segons la DGT
1
Es llegeix en minuts
EP

La pluja, com el fenomen meteorològic més habitual d’Espanya, és el perill més freqüent a la carretera. Quan plou, l’adherència dels pneumàtics a la carretera és inferior i es necessita més distància per frenar el vehicle.

Notícies relacionades

Segons alguns estudis, augmenta fins a un 70% les possibilitats de tenir un accident quan plou. I la DGT ha recordat els cinc consells bàsics per prevenir el xoc: utilitzar l’enllumenat d’encreuament, augmentar la velocitat del parabrisa durant els avançaments, utilitzar calefacció durant l’entelament, comprovar regularment l’estat dels pneumàtics i augmentar la distància de seguretat.

També han posat èmfasi en com actuar quan el vehicle entra en una superfície coberta d’aigua i perd el control del vehicle. «I si entreu en aquaplàning –els pneumàtics no poden desallotjar l’aigua del ferm per desgast, baixa pressió o velocitat excessiva–, subjecteu el volant amb força, no freneu a fons i quan noteu que recupereu l’adherència, corregiu la trajectòria suaument», explica la DGT a la seva pàgina web.