Bagnaia arrasa en la prova a l’esprint d’Àustria

El campió italià, líder de Ducati, ha tingut una mica d’oposició en les primeres voltes per part de Binder (KTM) i Miller (KTM), però ha guanyat amb molta facilitat

Bagnaia arrasa en la prova a l’esprint d’Àustria

FARO / JESÚS ROBLEDO

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

‘Pecco’Bagnaia (Ducati) es va proclamar, l’any passat, flamant campió del món de MotoGP, per primera vegada, després de protagonitzar una remuntada espectacular en la segona part del campió després d’un munt d’errors de principiant. Aquella manera d’aconseguir el ceptre mundial de la màxima categoria li va permetre, sens dubte, aprendre, adquirir experiència i aquest any s’està convertint en un autèntic passeig, ja que avui, en el preciós traçat de Spielberg (Àustria), ha aconseguit una magnífica victòria, la quarta dels dissabtes (en porta també quatre els diumenges, el dia de la veritat), i augmenta l’avantatge que li treu a l’espanyol Jorge Martín (Ducati), tercer darrere del sud-africà Brad Binder (KTM, segon), de 226 punts a 180.

Bagnaia, que ha tingut una mica d’oposició per part de Binder i el seu company d’equip a KTM, l’australià Jack Miller, ha dominat les 12 últimes voltes i ha patit una mica en les dues primeres. «L’estratègia els dissabtes només és una: sortir al màxim perquè si et despistes, al ser la meitat de voltes que diumenge, perds el cap de carrera i el podi», ha assenyalat Bagnaia, que ha reconegut que, per prémer tant en l’arrencada, en les dues últimes voltes «el meu pneumàtic posterior ja començava a provocar certa por, però ja tenia més d’un segon sobre Binder i he pogut completar bé la carrera».

Error de Viñales

El triomf de Bagnaia ha sigut net. Totes les altres coses han sigut molt, molt soroll. Per exemple, Maverick Viñales (Aprilia), que sortia des d’una magnífica segona posició i amb un ritme tremend, capaç de barallar-se amb Bagnaia, ha fallat, de nou, a la sortida i això li ha impedit seguir ‘Pecco’, Binder i Miller en la seva escapada. No, pitjor encara, aquest error l’ha ficat en l’embolic del primer revolt en què Fabio Quartararo (Yamaha), Johann Zarco (Ducati) i Miguel Oliveira (Aprilia) s’han empès, han xocat i han interromput la carrera de tots. Això sí, ‘MVK’ ha continuat rodant als cronos de Bagnaia i ha acabat vuitè. Avui, probablement, si surt bé ¡per fi! lluitarà pel podi de la carrera llarga.

Una cosa semblant li ha passat a Martín, que ha fet una altra gran remuntada i ha acabat al podi, cosa que no l’ha consolat gaire, la veritat. «M’he escapat de miracle de l’embolic del primer revolt, però m’he vist afectat per ell. Després, com que tenia ritme, he pressionat i, en l’avançament a Luca Marini ens hem tocat, però sort que s’ha considerat una situació de carrera, que és, crec jo, el que ha sigut». Martín estava orgullós del que ha fet «però ‘Pecco’ continua sense fallar».

Gran ‘Polyccio’

Àlex Márquez (Ducati) i, especialment, Pol Espargaró (GasGas), que protagonitzava el seu segon gran premi després de mesos d’estar lesionat, han fet dues grans carreres. El ‘germaníssim’ ha acabat quart i ‘Polyccio’, sisè, després de remuntar fins a 10 posicions, per això tot el seu equip ha sortit del box a aplaudir-lo a l’arribar al seu taller.

Notícies relacionades

Resum massa fàcil de la carrera a l’esprint del GP d’Àustria: Bagnaia continua intractable, Ducati guanya per vuitena vegada en 10 anys i tres pilots de la firma de Borgo Panigale lideren el Mundial. Demà, possiblement, si fa no fa el mateix, tret que Viñales encerti a la sortida.

Mundial de pilots: 1. ‘Pecco’ Bagnaia (Itàlia, Ducati), 226 punts; 2. Jorge Martín (Espanya, Ducati), 180; 3. Marco Bezzecchi (Itàlia, Ducati), 167; 4. Brad Binder (Sud-àfrica, KTM), 140 i 5. Johann Zarco (França, Ducati), 122.