Márquez surt líder del Mundial després de guanyar per vuitena vegada a Alemanya

El tricampió del món de MotoGP més jove de la història se'n va de vacances manant en la màxima categoria després d'una demostració de poder

39139810 60

39139810 60 / ROBERT MICHAEL (AFP)

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / SACHSENRING (enviat especial)

Era el seu circuit preferit, més encara que Austin (Texas, EUA), on havia aconseguit la 56a victòria de la seva vida amb una mà. Marc Márquez (Honda), tricampió del món més jove de la història de MotoGP, visitava Sachsenring (Alemanya), on havia guanyat els set últims anys (un en 125cc, dos en Moto2 i quatre en MotoGP) i on havia aconseguit, a més, les vuit ‘pole positions’. “És un dels circuits que tinc marcats en vermell: és guanyar o guanyar”, ha dit Márquez abans de sortir a la pista en un ennuvolat dia alemany, molt alemany. I ha guanyat. De sobte, el tricampió es converteix en el primer candidat al títol. O gairebé. Del 7 de 7 al 8 de 8.

I Márquez ha guanyat des del principi fins al final, com li encanta guanyar a ell. Però ho ha fet, això sí, després de deixar enrere qui més por li feia, el seu company Dani Pedrosa (Honda), que molt aviat ha llançat la tovallola. Però no el pilot local Jonas Folger (Yamaha), de 23 anys i 146 carreres al Mundial.

Folger, davant 77.000 apassionats espectadors, s'ha mantingut enganxadet a Márquez durant les últimes 25 voltes de les 30 de què constava la carrera, però el ‘nen de Cervera’ mai ha perdut el comandament. Estava al seu ‘jardí’ preferit i no podia fallar, se'n volia anar de vacances amb un cop sobre la taula. "Estic molt content de marxar de vacances com a líder. No m'ho puc creure, perquè fa només tres carreres estàvem molt enrere. Hem fet una gran feina".

BRILLANT REMUNTADA DE VIÑALES

Mentrestant, al darrere, els altres favorits, han lluitat amb força, sense la complicitat ni el temor de Márquez, però sí amb l'agressivitat que ha protagonitzat Folger, component d'un equip ‘satèl·lit’ de Yamaha. Mentre Pedrosa es mantenia tranquil en la tercera posició, Maverick Viñales (Yamaha), que arrencava des de l'11a plaça, remuntava, a poc a poc, sense precipitar-se però amb ritme, a una brillant quarta posició que el manté enganxat en la lluita pel títol.

Igual que Valentino Rossi (Yamaha), que havia dit que estaria “en la més absoluta merda si plou”, que ha arrencat des de la novena plaça de la graella i ha acabat cinquè, al davant del fins llavors líder del campionat, l'italià Andrea Dovizioso (Ducati), que ahir ja va dir que era un dia per esgarrapar algun punt “però serà impossible lluitar pel podi”.

"SABIA QUE HO PODIA ACONSEGUIR"

Notícies relacionades

Márquez ha demostrat un poder i una força mental brutal, ja que ha aconseguit el que ningú ha fet: guanyar vuit vegades seguides en un mateix circuit (del 2010 al 2017) amb vuit ‘poles’, és a dir, arrencant sempre des de la primera posició de la graella. I diuen que el que surt líder d'Alemanya guanya el títol en el 95% de les vegades. Des del 1998, aquest pronòstic només ha fallat el 2015, quan Jorge Lorenzo (Yamaha) va aconseguir el seu tercer títol.

“Sabia que ho podia aconseguir, ho sabia, sobretot si no plovia, però s'havia de fer. El marcatge de Folger ha demostrat que no seria tan fàcil arribar aquí i repetir victòria, encara que hagués guanyat els set últims anys. Era importantíssim vèncer, perquè aquest és un traçat que teníem marcat per guanyar, ja n'hi haurà d'altres on ens costarà més. Érem quatre pilots en vuit punts, i ara n'hi ha tres en 6, increïble. Serà un Mundial apassionant”, deia Márquez al peu del podi.