Rins, segon, li resta 15 punts a Zarco de cop

El pilot de l'equip de Sito Pons aprofita la pluja de Brno i la pèssima carrera del campió de Moto2 per seguir viu al Mundial

/ AFP / JOE KLAMAR

1
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / BRNO

La carrera de Moto2 de Brno no va ser, no, gaire entretinguda. Des del primer moment es van marcar molt ràpidament les distàncies i els grupets. En el primer, sempre liderat per un portentós Jonas Folger (Kalex), també hi havia el català Àlex Rins (Kalex) i el britànic Sam Lowes (Kalex), que va començar molt fort el Mundial però es va apagar. Folger en cap moment va cedir el liderat i sempre que li van marcar que Rins pressionava una miqueta sobre un asfalt que era un mirall, inundat d'aigua, l'alemany millorava els seus cronos, demostrant tenir algunes dècimes guardades. Folger va guanyar, doncs, amb autoritat.

RINS, GRAN CARRERA

Segon, i això sí que va ser important, va acabar Rins, a qui el seu cap d'equip, l'exbicampió de 250cc Sito Pons, havia criticat recentment per córrer massa conformista. Rins va aprofitar la pèssima carrera de l'actual líder i campió de Moto2, l'impressionant Johann Zarco (Kalex), que, en aigua, va ser un desastre i va acabar 11è. El català li resta, de cop, en una sola carrera, 15 punts, i això el situa ara, a falta encara de set carreres (175 punts), a 19 punts del liderat.

Cal destacar també l'excel·lent carrera d'Àlex Márquez (Kalex), que sembla que es va despertant, a poc a poc, de la seva letargia, ja més adaptat, en el seu segon any, a la categoria de Moto2, després de ser brillant campió de Moto3. El 'germaníssim' va acabar en cinquena posició.

Classificació: 1. Jonas Folger (Kalex), 45 minuts 30.342 segons; 2. Àlex Rins (Kalex), a 5.175 segons; 3. Sam Lowes (Kalex), a 9.021 segons; 4. Mattia Pasini (Kalex), a 14.763 segons, i 5. Àlex Márquez (Kalex), a 17.969 segons.

Mundial de Moto2: 1. Johan Zarco (França), 181 punts; 2. Àlex Rins (Espanya), 162 punts; 3. Sam Lowes (GB), 137 punts; 4. Jonas Folger (Alemanya), 108 punts, i 5. Thomas Luthi (Suïssa), 106 punts.