Àlex Márquez, el campió que ja es fa notar

El 'germaníssim', guanyador del Mundial de Moto3 l'any passat, acaricia el podi a Brno en Moto2 per primera vegada des que va saltar de categoria

Àlex Márquez, amb el seu equip a Brno, aquest diumenge.

Àlex Márquez, amb el seu equip a Brno, aquest diumenge. / EMILIO PÉREZ DE ROZAS

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / BRNO (enviat especial)

Campió de Moto3, germà del campió de MotoGP i company d'equip del campió de Moto2Àlex Márquez, el ‘germaníssim' , mai ho ha tingut fàcil i, no obstant, mai ha abaixat els braços. Mai li ha importat ser el centre d'atenció per ser germà de qui és ni tampoc que no li fessin cas mentre s'adaptava a Moto3 o es converteix en un dels ‘rookies’ de Moto2. "Aquest, encara que sigui un esport d'equip, de marques, de motors, d'escuderies, és, fonamentalment, un esport individual i primer has de mirar-te tu i analitzar el teu comportament. No és fàcil arribar a un equip nou, categoria nova, company nou i campió, doncs res, ni tan sols els circuits que coneixes i en què has corregut, són iguals amb una moto que amb una altra", comenta el petit dels Márquez, de 19 anys, després d'aconseguir aquest diumenge passat, després d'11 carreres, el seu millor resultat en Moto2: quart, fregant el podi a Brno.

L'opinió del seu germà Marc

"Quan el vaig veure travessar la meta en quarta posició vaig tenir una alegria impressionant", reconeix el seu germà Marc, que s'ha quedat a Brno per realitzar, igual que molts altres pilots de MotoGP, els entrenaments privats amb els pneumàtics Michelin, que la temporada que ve substituiran els Bridgestone. "L'alegria va ser per ell, molt especialment per ell, ja que, com sempre, està traballant molt dur, molt dur. Fins ara havia tingut molt mala sort en els inicis de diversos dels grans premis que ha disputat, perquè de ritme n'ha tingut sempre en carrera, sempre". Marc assegura que Àlex és "un pilot de diumenge, no d'entrenaments". Quan li preguntes quina ha sigut la part més dura de l'aprenentatge del seu germà Àlex en la nova categoria de Moto2, Marc diu sense pensar-ho ni mig segon: "Portar el cognom que porta. Sembla que un Márquez hagi de guanyar la primera carrera de la nova categoria en què debuta. I no, no, tot necessita el seu temps, sobretot si ets un pilot tan meticulós com Àlex. Cert, l'expectació també podia venir del fet que va pujar a Moto2 després de guanyar el títol de Moto3, però tot requereix el seu temps i ell crec que podrà començar a aspirar al podi l'any que ve".

Dissabte, assignatura pendent

Notícies relacionades

Àlex, que per primera vegada aquesta temporada partia des de la tercera fila (va ser setè als assajos definitius de dissabte), estava convençut que faria una bona carrera. "Fins ara m'ha passat com a 'Vale' (Rossi)", comença comentant, rient, sobre l'èxit de la seva carrera al circuit txec. "No qualificava bé i, és clar, sortia fatal i gastava els pneumàtics abans de temps, intentant remuntar posicions i, al final, no podia fer més. Dissabte, quan em vaig posar a tercera fila, vaig pensar: ‘tindràs una carrera més plàcida’. I, al final, per poc em colo al podi".

El petit dels Márquez, que assegura encara està aprenent "i molt, molt", creu que "en Moto2 hi ha molts, molts, pilots capaços de fer una volta ràpida, però no són tants els que poden mantenir un bon ritme de carrera al llarg de tot el gran premi. A mi encara em falten un parell de dècimes per intentar estar amb els de davant, però arribaran, no hi ha pressa. Aquest quart lloc  és una alegria i, sobretot, una recompensa per a tots els que m'estan ajudant a complir aquest any d'aprenentatge".