Rins triomfa a casa i s'acosta al líder del Mundial de Moto 3

El pilot d'Alzamora derrota Viñales a l'última volta, mentre que el capdavanter, Salom, acaba quart

Rins, al davant de Viñales i Àlex Márquez, al GP d’Aragó.

Rins, al davant de Viñales i Àlex Márquez, al GP d’Aragó. / JOSE JORDAN (AFP)

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / Alcanyís

Àlex Rins (KTM) ho ha aconseguit, sí. I ho ha aconseguit en el moment just, davant els rivals precisos i de la manera més espectacular, a l'última volta del Gran Premi d'Aragó, el que es corre al circuit que està més a prop de casa seva. Rins, que sortia des de la primera posició de la graella de Moto 3, s'ha mantingut sempre al capdavant del gran premi, des del primer revolt, i ha lliurat un gran duel, a les cinc últimes voltes, amb Maverick Viñales (KTM).

Àlex Márquez (KTM), que ha estat amb ells fins que se li han desgastat els pneumàtics, ha aconseguit el seu tercer podi de la temporada, al davant del mallorquí Luis Salom (KTM), líder encara del Mundial, que s'ha hagut de conformar amb la quarta plaça, a més de 16 segons del vencedor.

TOT A L'ÚLTIMA VOLTA

Rins ha superat Viñales al principi de l'última volta, al final de la recta de meta i ja no ha deixat de ser líder i favorit de la carrera. En la seva persecució al principal favorit, Viñales ha comès un error o ha patit una avaria mecànica al començar a posar marxes a la contrarecta de meta i fallar-n'hi una, fet que ha permès a Rins escapar-se uns metres, que han estat definitius. "Havia d'intentar-ho a l'última volta, ja que Maverick sortia millor que jo dels revolts", ha reconegut el pupil d'Emili Alzamora, amb qui acaba de renovar contracte per intentar l'assalt al títol el 2014, en cas que no l'aconsegueixi aquest any. Aquesta és la cinquena victòria (Austin, Alemanya, Indianapolis, San Marino i Motorland) i ja s'ha posat a tan sols nou punts de Salom, quan queden per disputar-se encara 100 punts.

HA FALLAT EL CANVI DE VIÑALES

Notícies relacionades

Rins, que ha dedicat la victòria a tota l'afició de Valdealgorfa --un poblet enganxadet a Alcanyís on estiueja la seva família, que ha anat en massa a animar-lo a Motorland--, ha reconegut que Viñales li hauria pogut plantar una dura batalla si no li hagués fallat el canvi. "Sí --ha explicat Viñales--, quan he entrat a la contrarecta i he començat a posar marxes, n'hi hagut una que no entrava, s'ha produït un salt, i aquí he perdut la possibilitat de no perdre contacte amb Rins. Una llàstima per aquesta carrera, per no poder lluitar per la victòria fins al final, però feliç pel meu podi número 12 en 13 carreres i pel fet que li hem restat set punts més a Salom, així doncs seguim en el grupet que aspira al títol".

El Mundial de Moto 3, en efecte, segueix encapçalat per Salom, amb 259 punts, seguit ara de Rins (250), Viñales (247), un brillant Àlex Márquez (149) i l'alemany Jonas Folger (129).

Temes:

Luis Salom