Relacions i noves tecnologies

Parella 2.0

El món de les relacions de parella no és aliè als avanços que han fet les noves tecnologies. I això, evidentment, té els seus punts positius i també els negatius

Sexe a internet.

Sexe a internet.

3
Es llegeix en minuts
Elena Crespi Asensio
Elena Crespi Asensio

Psicòloga especialitzada en sexualitat.

ver +

Imagineu-vos la situació:

“El Luis i l'Ester fa tres anys que sónnòviosi fa tres mesos que viuen junts. Tenen una casa petitona i decideixen tenir un ordinador portàtil per compartir-lo. No disposen de gaire espai i no els arriben els diners per comprar-se un ordinador cadascú”. Segurament a més d'un li sona familiar aquesta situació. “Aquesta nit, l'Ester té un sopar amb les seves amigues i el Luis decideix quedar-se a casa. És divendres. No fan res a la televisió que li interessi i decideix agafar l'ordinador i navegar per internet una estona. Quan entra a la pàgina deFacebook... ¡Sorpresa! L'Ester no ha tancat el seu compte i té accés a les entranyes del seu compte personal... ¡Quina grantemptació...!”.

¿Què faries si et trobessis en aquesta situació? ¿Ja has estat 'aquí' alguna vegada? ¿Què has fet?

Si alguna vegada has caigut en la temptació... potser hauries de revisar laconfiançaque li tens a la tevaparella... Un acte de confiança seria anar a la cantonada superior dreta i tancar la sessió sense fer cap tipus de revisió prèvia pel seu Facebook. És difícil, la curiositat pot ser enorme... "¿Amb qui es deu escriure missatges directes? ¿Qui li diu segons quin tipus de coses? ¿Què respon la parella als missatges que li arriben?". Les preguntes poden sorgir l'una darrere l'altra.

Si alguna vegada has caigut en la temptació, m'atreveixo a dir que hastraïtla confiança de larelació(sense tenir en compte que potser ficar-se en els assumptes privats d'algú, sense el seu consentiment, suscita dubtes raonables sobre la legalitat d'aquest acte).

Accedir als comptes personals de la parella ara és molt més fàcil

El nostre telèfon mòbil. Un gran aliat. Ens ajuda a un munt de coses. Però també té els seus perills. ¿Coneixes lacontrasenyaper accedir al contingut del mòbil de la teva parella? ¿Sí? Doncs tingues molta cura. La temptació encara és molt més gran. ¿Per què? Doncs perquè la majoria de persones ja tenim incorporat al nostre telèfon mòbil els nostres comptes de Facebook,Twitter, correu electrònic, etcètera, i una vegada has entrat al mòbil, es pot tenir accés lliure a gairebé tot el que es vulgui. De fet, són moltes les parelles que entren i surten del telèfon de les seves parelles com si es passegessin per casa seva.

I evidentment, hi ha la possibilitat d'entrar al Facebook de la nostra parella “sense mala intenció”, només per curiositat, però... ¿curiositat de què? Possiblement la confiança o ladesconfiançahi tenen alguna relació.

Parlem del 'double check'

La majoria hem sentit a parlar del 'double check' delWhatsapp. ¿Oi? I realment el Whatsapp és una aplicació que ens facilita molt les comunicacions amb els altres. Però segons en quines mans cau pot ser molt perillós i causar més desconfiança que cap altra cosa.

¿Quantes són les persones que miren a quina hora s'ha connectat la seva parella per última vegada? ¿I si troben que la seva parella està 'on line' i no els està dient res? En moltes ocasions, moltes persones, atrapades per la inseguretat, s'han preguntat: "¿Amb qui deu parlar? ¿A qui ha enviat l'últim whatsapp? ¿Per què no em diu res si està connectat/a?".

I tota aquesta inseguretat no ajuda a tenir una relació de parella sana.

Girem la truita

En lloc de dubtar,espiar, deixar que la curiositat ens superi i entrar en terrenys privats de la parella... ¿per què no utilitzem les noves tecnologies per a altres coses més profitoses que ens ajudin a cultivar la relació?

Enviar un correu electrònic de bon dia, un whatsapp amb unpetó, deixar un missatge al Facebook per a una salutació o algunes paraules suggerents per iniciar un joceròtica casa... Hi ha moltes coses que es poden fer gràcies a les noves tecnologies i que poden ajudar a mantenir l'espurna de la relació... ¿Per a què utilitzar tot això en contra nostra quan podem usar-ho com a petits detalls que mostrin a la parella que pensem en ella?

Malgrat que estiguem parlant del món digital, aquest no deixa de ser un reflex de com vivim les relacions de parella en el món real.

Notícies relacionades

www.iesp.cat-www.interpersonal.cat-www.elenacrespi.com