Al Camp Nou

El TSJC manté la pena de presó per al veí de Mollet per atacar un mosso durant el Tsunami

El TSJC manté la pena de presó per al veí de Mollet per atacar un mosso durant el Tsunami
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat parcialment la condemna a un home condemnat per atacar un mosso d’esquadra durant la mobilització del Tsunami Democràtic al Camp Nou el 18 de desembre del 2019.

Segons la seva defensa, el tribunal li manté un any i mig de presó i 270 euros de multa per lesions lleus i atemptat a l’autoritat, però li retira la indemnització de 500 euros per al policia, ja que no hi veu acreditades les lesions. El Brian, de Mollet del Vallès, va ser detingut arran de la protesta del Tsunami, però a partir d’aquest arrest, els Mossos el van incriminar per desordres i atemptat a l’autoritat en la manifestació contra el Consell de Ministres a Barcelona el 21 de desembre del 2018.

Per aquella mobilització, la Fiscalia li reclamava fins a sis anys de presó: quatre anys per desordres i dos per atemptat.

Notícies relacionades

Paral·lelament, per la protesta a les portes de l’estadi del Barça, la fiscalia sol·licitava dos anys més de presó, pel delicte d’atemptat, així com la Generalitat, amb una petició idèntica, de dos anys de presó.

El primer judici va tenir lloc el 7 de març del 2022 pels fets del Camp Nou. La sentència no va trigar gens i imposava un any i sis mesos de presó. Al cap de poc temps arribava el segon judici, el 12 de maig. El veredicte tampoc va trigar i aquesta vegada, malgrat la petició de sis anys de presó, va quedar totalment absolt. Ara el TSJC redueix, tot i que poc, l’única condemna que pesa sobre el Brian.