Any Abelló

Mollet celebrarà el centenari de Joan Abelló amb un any d’actes per reivindicar la seva figura

El tret de sortida serà el 16 de desembre amb una exposició al Museu Local

Mollet celebrarà el centenari de Joan Abelló amb un any d’actes per reivindicar la seva figura
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mollet (Vallès Oriental) celebrarà el centenari del pintor i col·leccionista d’art molletà, Joan Abelló i Prat, amb un any d’actes i exposicions que reivindicaran la figura de l’artista.

Així, entre aquest desembre i el del 2023, es faran 9 exposicions, algunes de les quals s’instal·laran als centres cívics de la ciutat; hi haurà trobades dirigides a l’estudi i la recerca, com les que es portaran a terme en el marc de les XXIV Jornades del Centre d’Estudis Molletans; es faran diferents activitats amb els centres educatius, des de les escoles bressol fins al batxillerat i cicles formatius, i també hi haurà activitats amb la complicitat del comerç de la ciutat.

El tret de sortida de l’Any Abelló serà el 16 de desembre amb l’exposició «La col·lecció viscuda, la vida pintada. Abelló, 100 anys», que acollirà el Museu Local i a través de la qual es pretén posar de manifest on comença el pintor i on acaba el col·leccionista.

Al llarg d’aquests 12 mesos, la Casa del Pintor també serà protagonista amb la projecció de 12 vídeos que complementaran les visites amb continguts que mostraran part de l’obra que normalment no es pot veure, com documents i fotografies.

Notícies relacionades

També, des del punt de vista de la difusió, s’ha dissenyat un programa per dur a terme accions mensuals sobre la figura del pintor que arribin a tots els barris de la ciutat.

Llegeix totes les notícies de Mollet del Vallès a EL PERIÓDICO Mollet del Vallès

Temes:

Mollet