Reactivació econòmica

Els municipis es plantegen el Vallès Oriental del futur

La Taula Vallès Oriental Avança comença a treballar en un nou pla estratègic de cara al 2025

Els municipis es plantegen el Vallès Oriental del futur

Consell Comarcal del Vallès Oriental

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple ordinari de l’espai de concentració econòmica publicoprivat del Vallès Oriental, la Taula Vallès Oriental Avança, que va tenir lloc aquest dimarts a Montornès del Vallès (Vallès Oriental), va valorar la seva tasca en els últims anys i va decidir posar les bases d’un nou pla estratègic, que s’hauria d’implementar a partir del 2025.

La pandèmia ha deixat una empremta difícil d’esborrar, tant que l’actual pla es va haver de modificar amb un pla de reactivació econòmica i social d’urgència i ara es vol renovar aquest treball centrant tots els esforços en la recuperació postpandèmica.

Visió de futur

Els reptes de futur en l’àmbit econòmic seran els eixos centrals d’aquesta nova etapa, tal com va destacar el vicepresident segon i conseller de Promoció Econòmica i Estudis del Consell Comarcal, Jordi Manils: «Treballem per donar resposta a necessitats immediates de la ciutadania, però no treballem amb una mirada curta, ja que ens estem conjurant perquè aquests consensos i aquest treball que estem fent vagin més enllà del 2025 i tinguem un projecte seriós i rigorós per a la nostra comarca».

La reactivació econòmica de la comarca a curt termini preocupa especialment, però també ho fa a llarg termini. Jordi Delgado, primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de Montornès del Vallès, va apuntar que la intenció de la Taula és posar «en comú tot el treball que cal fer perquè el Vallès Oriental tiri endavant en aquesta recuperació postpandèmica i en tot un procés de més recorregut de reindustrialització d’aquest territori».

Notícies relacionades

L’actual Pla estratègic es va implementar el 2018 i estarà vigent fins al 2025.

Aquest ha sigut l’últim ple ordinari de la present legislatura i el primer presencial des de la pandèmia. La seva comissió executiva està presidida pel Consell Comarcal i en formen part els sindicats CCOO i UGT, les associacions empresarials UEI-Cerclem i PIMEC, i els ajuntaments de Granollers, Mollet del Vallès, les Franqueses del Vallès, Parets del Vallès i Sant Celoni, a més del Servei d’Ocupació de Catalunya.