Patrimoni cultural

El Museu Abelló de Mollet s’estrena en Giravolt 3D amb la digitalització de tres obres

Les pintures ‘Un dia a la platja’ i ‘Homenatge al paisatge del Vallès’ i l’escultura ‘La serenitat’ han sigut els treballs seleccionats

El Museu Abelló de Mollet s’estrena en Giravolt 3D amb la digitalització de tres obres

Museo Abelló

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu Abelló de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) s’ha estrenat en Giravolt 3D, un programa de digitalització del patrimoni cultural de la Generalitat, amb tres obres del fons de la col·lecció Abelló: Un dia a la platja, Homenatge al paisatge del Vallès i La serenitat. Un dia a la platja és una pintura sobre tela de Joan Abelló feta el 1990, amb la vista d’una platja que recorda la Costa Brava. L’obra és a casa del pintor.

Homenatge al paisatge del Vallès és un oli, també de Joan Abelló, pintat el 1995. En aquest cas, és a l’exposició permanent del museu.

La serenitat és un bust de terracota de l’escultor Lambert Escaler, originari de Vilafranca del Penedès, creat el 1900, que representa un avi amb barba, un cigarret a la boca i uniforme. És de les poques figures masculines de la seva obra i també és al museu.

Fins ara, Giravolt 3D ha digitalitzat 80 objectes procedents de 15 museus de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, uns dels quals és el Museu Abelló de Mollet del Vallès.

Notícies relacionades

Un dels principals objectius de Giravolt 3D és difondre, en el sector del patrimoni cultural, el coneixement i la utilització de les tecnologies 3D, des de la seva aplicació a la conservació i la restauració fins a la investigació, la difusió o la creació cultural contemporània, en concret entre el personal tècnic de patrimoni, perquè conegui la tecnologia i la pugui aplicar a la seva tasca professional.

Llegeix totes les notícies de Mollet del Vallès a EL PERIÓDICO Mollet del Vallès

Temes:

Mollet