Societat

Mollet intensificarà la neteja a la via pública i la recollida de residus

L’Ajuntament incrementa en un milió d’euros la inversió destinada a la licitació del nou contracte d’aquests serveis

Mollet intensificarà la neteja a la via pública i la recollida de residus

Ayuntamiento de Mollet del Vallès

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de l’Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) va aprovar ahir, amb 15 vots a favor i 8 abstencions, el nou contracte de neteja de l’espai públic i la recollida de residus per als pròxims cinc anys per un import màxim de 4,8 milions d’euros, un milió més que el present contracte.

Aquest increment de la inversió comportarà modificacions al nou contracte; es preveu destinar més neteja amb aigua a la via pública; s’incrementarà la plantilla i hi haurà nova maquinària, amb vehicles més eficients; s’augmentarà el nombre d’hores de neteja durant la setmana, també en dies festius; es renovaran tots els contenidors d’orgànic i de la resta de residus per substituir-los per contenidors intel·ligents; hi haurà un servei propi de rentat de contenidors; i, a més, s’habilitaran sis dies a la setmana –de dilluns a dissabte– per a la recollida de mobles i voluminosos.

Amb el 2030 com a meta per aconseguir el 60% de la recollida selectiva del municipi, tal com marca la Unió Europea, l’alcaldessa, Mireia Dionisio, va destacar també que al nou contracte hi figura una clàusula que obligarà l’empresa adjudicatària a presentar un projecte per instal·lar plaques fotovoltaiques i que tota l’energia consumida provingui de fonts renovables.

El contracte de recollida de residus i neteja de l’espai públic amb l’empresa Valoriza Medioambiente, que pertany al grup Sacyr, va vèncer després d’un any i mig de prestació de serveis. Ara des del consistori es convocarà un concurs obert a totes les empreses amb l’objectiu de poder comptar amb una nova empresa adjudicatària per a finals d’any.

EU Transform

Una de les propostes que s’ha valorat, i finalment incorporat, al nou plec de clàusules del contracte del servei de recollida de residus de la ciutat és el resultat del projecte pilot de ciència ciutadana EU TRANSFORM, portat a terme per l’Ajuntament amb la UB, la UAB, la Generalitat de Catalunya i el ‘Science for Change’.

En el marc d’aquest projecte, alumnes de quatre centres educatius de Mollet (Institut Vicenç Plantada, Escola Sant Gervasi, Centre d’Estudis Mollet i Agrupació Escolar Anselm Clavé) han treballat en la creació d’un joc interactiu per conèixer i analitzar l’opinió i la visió de la ciutadania de Mollet respecte la gestió de residus amb nous sistemes innovadors de recollida.

Notícies relacionades

El joc interactiu l’ha utilitzat l’alumnat amb les seves famílies i a peu de carrer amb l’objectiu de rebre prou informació per tractar i analitzar aquesta informació a tall d’enquesta buscant que els resultats fossin estadísticament representatius. De l’anàlisi, el projecte conclou que els contenidors intel·ligents són l’opció preferida per a la recollida de residus a la ciutat de Mollet.

Llegeix totes les notícies de Mollet del Vallès a EL PERIÓDICO Mollet del Vallès