Tecnologia i tercera edat

Mollet presenta un projecte pilot per combatre la fractura digital a través de l’anàlisi de dades i la IA

  • L’objectiu és posar aquesta tecnologia al servei de les persones i ajudar les administracions en la presa de decisions i la seva planificació

Mollet presenta un projecte pilot per combatre la fractura digital a través de l’anàlisi de dades i la IA
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mollet del Vallès (Vallès Oriental) és una de les tres ciutats de Catalunya pioneres en la implantació d’un projecte pilot per identificar i dimensionar les zones amb fractura digital i, després d’això, dissenyar propostes i accions que permetin pal·liar aquesta situació. Aquesta solució intel·ligent, desenvolupada per Momentum Analytics i l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), vol posar el ‘big data’ i la intel·ligència artificial (IA) al servei de les persones i ajudar les administracions en la presa de decisions i la seva planificació.

En aquests moments, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ja es troba en la segona fase d’aquest projecte, en què han d’identificar-se les problemàtiques i dimensionar les zones amb fractura digital per poder dissenyar i planificar accions concretes i pal·liar aquesta situació. En aquest sentit, per exemple, es veuen especialment afectades les persones grans que viuen soles, agreujades per la dificultat extrema d’aprenentatge de l’ús de les noves tecnologies.

En una primera fase, l’Ajuntament de Mollet ja ha implantat aquesta eina a l’Àrea de Serveis Socials i els ha permès tenir més dades per planificar els recursos i poder orientar-los cap a les situacions de més vulnerabilitat.

Notícies relacionades

Per Raúl Broto, coordinador de l’Àrea de Govern Obert, Desenvolupament Econòmic i Innovació de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, «aquesta nova eina ens permet passar de ser un ajuntament reactiu a un de proactiu» i ha afegit que aquestes dades «ens han de servir per prendre decisions de cara a decidir millor on destinar els nostres recursos».

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO