Urbanisme

Mollet del Vallès remarca a Rodalies la necessitat d’integrar l’R3 al seu pas per la ciutat

  • Fa anys que l’ajuntament reclama el desdoblament dels 1,7 quilòmetres de via de la línia que travessen el municipi

Mollet del Vallès remarca a Rodalies la necessitat d’integrar l’R3 al seu pas per la ciutat

Ayuntamiento de Mollet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Josep Monràs, i el coordinador del Pla de Rodalies, Pere Macias, van visitar aquest dimarts l’estació de Santa Rosa i alguns trams concrets de la via per on passa l’R3 al seu pas per Mollet. Monràs, Mireia Dionisio, regidora de Projectes Urbans i Obra Pública, i Macias «han constatat sobre el terreny les dificultats tècniques del projecte de desdoblament de la via», expliquen des del consistori.

No obstant, des de l’ajuntament asseveren que, tant des de l’administració municipal com des de l’Oficina de Coordinació del Pla de Rodalies, han considerat necessari reprendre el projecte per aconseguir la integració urbana de la via per transformar la zona en un espai verd, accessible i permeable.

Fa anys que l’Ajuntament de Mollet reclama el desdoblament dels 1,7 quilòmetres de via de la línia R3 que travessen la ciutat, i que forma una barrera que la divideix en dues parts. Josep Monràs ha assegurat que «l’ajuntament continuarà lluitant per aconseguir un desdoblament del tram de via que passa per la ciutat i perquè s'associï a un projecte d’integració urbana de la via». El Pla de Rodalies 2020-30 preveu avançar en els treballs tècnics per definir els projectes per realitzar la doble via entre Montcada i Parets, inclòs el pas pel tram urbà de Mollet.

Obres a l’estació de Mollet-Sant Fost

D’altra banda, les obres a l’estació de Mollet-Sant Fost començaran en les pròximes setmanes. Una vegada iniciades les actuacions, el termini d’execució serà de 16 mesos.

Notícies relacionades

La nova adjudicació inclou la renovació i modernització de l’edifici de viatgers, la construcció d’un pas inferior amb ascensors a les dues andanes, la urbanització dels accessos o la instal·lació de noves marquesines que cobreixin l’accés als ascensors i les escales, entre altres millores.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO