Incentius sense cobrar

La plantilla de Cespa farà vaga als centres de residus de Zona Franca i Mollet per denunciar discriminacions salarials

  • Els sindicats convoquen una aturada de l’activitat del 13 al 15 d’octubre

La plantilla de Cespa farà vaga als centres de residus de Zona Franca i Mollet per denunciar discriminacions salarials

Ayuntamiento de Mollet

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els treballadors de Cespa Gr als centres de residus de Zona Franca i Mollet del Vallès (Vallès Oriental) faran vaga del 13 al 15 d’octubre per exigir el final de discriminacions salarials. El sindicat CCOO assegura que l’aturada arriba després de «reiterats incompliments» dels compromisos de la companyia, que acusen de negar-se a negociar.

La plantilla denuncia que els centres de la Zona Franca i Mollet hi ha personal sense cobrar uns incentius de productivitat que sí que reben altres companys de les mateixes plantes, i que poden arribar a suposar una diferència de sou del 144%. Fonts de CCOO apunten a l’ACN que el motiu de la discriminació rau en el fet que tots els treballadors formen part d’un mateix grup empresarial, però estan contractats per diferents filials.

Comissions Obreres assegura que la situació afecta prop de 140 treballadors de totes les categories de personal, des de conductors ajudants, passant per especialistes, peons, operaris de neteja, mecànics, basculistes, personal d’oficines i palistes.

Els centres de Cespa de Zona Franca i Mollet assumeixen actualment el tractament de residus voluminosos de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que poden ser valoritzables. També s’ocupen de la recollida d’escombraries d’empreses privades, com supermercats i indústries, i de centres hospitalaris i penitenciaris.

Serveis mínims

Segons explica el sindicat en un comunicat emès aquest dilluns, els serveis mínims decretats pel Departament de Treball són del 25% a totes les activitats, fet que consideren «abusiu» perquè recalquen que els centres on es farà la vaga es dediquen a la valoració i transport de residus no perillosos.

Notícies relacionades

«Aquest decret de serveis mínims atempta de manera greu contra els drets fonamentals dels treballadors i treballadores al seu exercici dels drets de vaga, llibertat sindical i el de manifestació», afirma CCOO.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO