Regulació

Mollet es declara àrea de mercat de vivenda tens per contenir el preu dels lloguers

  • L’objectiu és «evitar l’increment de preu dels pisos i desinflar els preus abusius que han de pagar els inquilins»

  • En el primer trimestre del 2021 es van registrar 255 contractes de lloguer a Mollet, més que en qualsevol altre trimestre del 2019 i del 2020,

Mollet es declara àrea de mercat de vivenda tens per contenir el preu dels lloguers

Ayuntamiento de Mollet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mollet del Vallès (Vallès Oriental) forma part de la llista de municipis catalans que han demanat a l’Agència Catalana de l’Habitatge (ACH) ser considerats mercats d’àrea tensa per poder aplicar la contenció de rendes de lloguer. La declaració d’una àrea de mercat de vivenda tens es deriva de la llei 11/2020 aprovada pel Parlament de Catalunya que estableix una sèrie de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes de lloguer de vivenda.

D’aquesta manera, amb l’aplicació d’aquesta llei, a Mollet del Vallés es regula la contenció i moderació de rendes en contractes de lloguer per «evitar l’increment de preu dels pisos i desinflar els preus abusius que han de pagar els inquilins», remarquen des de l’ajuntament.

La llei determina que els propietaris de vivendes facin pagar com a renda de lloguer el preu determinat per l’índex de referència de preus de lloguer. «També estableix que el 30% del sou dels inquilins sigui el límit que vagi destinat al lloguer. En el cas dels joves menors de 35 anys, la llei defensa que la mitjana dels preus dels lloguers de la vivenda no pot augmentar més del 30% de la renda mitjana d’aquests joves que tenen un pis llogat», apunten des del consistori.

Notícies relacionades

Segons ha donat a conèixer la regidora de Vivienda, Núria Muñoz, en el primer trimestre del 2021 es van registrar 255 contractes de lloguer a Mollet, més que en qualsevol altre trimestre del 2019 i del 2020, cosa que, a primera vista, «desmenteix que la regulació de preus o contenció de rendes redueixi l’oferta, sinó que el mercat de lloguer continua incrementant-se hi hagi o no regulació».

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO