Sense cura

Mollet mostra el seu recolzament a les persones afectades per la fibromiàlgia

S’ha fet un acte més reduït que altres anys per poder complir les restriccions per la pandèmia de la Covid-19

Mollet mostra el seu recolzament a les persones afectades per la fibromiàlgia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un any més, l’Associació de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica de Mollet i Comarca (AFIMOIC) i l’Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), han portat a terme l’acte de la lectura del manifest pel Dia Mundial de la Fibromiàlgia, una patologia que es caracteritza per la presència d’un intens dolor generalitzat crònic, una fatiga que no millora amb el repòs i que també produeix insomni i altres símptomes, com formigueig a les extremitats, trastorns abdominals, ansietat o depressió.

Aquest cop, l’acte ha sigut més reduït que altres anys per poder complir les restriccions per la pandèmia de la Covid-19 i «evitar aglomeracions», assenyalen des del consistori.

El dimecres 12 de maig és el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i de la Síndrome de la Fatiga Crònica. Un esdeveniment que té el propòsit de visibilitzar aquests trastorns complexos que no tenen cura i que afecten milers de persones que veuen com progressivament minven les seves capacitats físiques, emocionals i funcionals.

El 90% de les afectades són dones

Notícies relacionades

La Societat Espanyola de Reumatologia calcula que entre el 2% i el 4% de la població espanyola pateix fibromiàlgia. És a dir, més d’un milió de persones majors de 18 anys pateixen aquesta patologia i un 90% són dones.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO