Residus

Mollet triplica l’ús dels punts nets en un any

El gener del 2020 en van ser 562, els usuaris, xifra que ha pujat a 1.671 el gener del 2021

Mollet triplica l’ús dels punts nets en un any
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El punt net municipal i el punt net mòbil de Mollet del Vallès han vist triplicar el seu ús durant l’últim mes de gener si es compara amb el mateix mes de l’any anterior. Un augment significatiu que suposa un increment del compromís amb el medi ambient de la ciutat i la ciutadania.

Així, durant aquest gener la deixalleria municipal ha rebut 1.671 usuaris i s’han dut a terme 2.783 registres. El mateix mes de l’any 2020, el punt de recollida va rebre 562 usuaris. Per la seva banda, la deixalleria mòbil ha passat de 578 registres a 1.643 durant el mateix període.

Aquest increment d’usos coincideix amb la posada en marxa de la nova targeta del centre de recollida, una iniciativa de l’Ajuntament per facilitar el registre d’una manera ràpida, segura i senzilla de l’ús del punt net municipal, del punt verd mòbil i del servei gratuït de recollida de mobles i trastos vells.

Coincideix també de la posada en marxa d’una nova eina, un adhesiu, per facilitar la identificació dels estris i mobles vells, previ avís al servei de recollida d’estris i mobles vells. Aquest adhesiu es pot recollir als centres cívics i culturals de la ciutat i a la recepció de l’Ajuntament i també es pot descarregar de la web municipal www.molletvalles.cat.

Una vegada concretat dia i hora de recollida, ja sigui via telefònica (900 105 119) o telemàtica omplint el formulari indicat, la persona rep un número de referència que ha d’escriure a l’adhesiu quan hagi de baixar els estris al carrer. Es tracta d’un servei que és gratuït, amb cita prèvia, i que permet continuar fomentat el reciclatge i la prevenció de residus fent de Mollet una ciutat més neta i sostenible.

L’ús de la targeta i del servei de recollida de mobles permet disfrutar de bonificacions de la taxa de recollida de residus en funció del nombre d’usos que es facin al llarg de l’any, unes bonificacions que poden arribar fins al 20% del cost total.

Cap a una ciutat de ‘residus zero’

Notícies relacionades

El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, ha celebrat les dades i ha recordat que l’objectiu és arribar a la política de ‘residus zero’. «Les bones dades del mes de gener sobre l’ús del punt net suposen un aval de la ciutadania a aquestes mesures encaminades a facilitar el reciclatge a la ciutat, fent-ho de manera més senzilla, ràpida i segura», assegura.

Més notícies de Mollet del Vallès a l’edició local d’EL PERIÓDICO