Reconeixement

La Trobada Econòmica a s’Agaró rendeix homenatge a John Hoffman

L’organització de les jornades destaca el paper del conseller delegat de la GSMA, organitzadora del Mobile, en l’aposta per Barcelona

La Trobada Econòmica a s’Agaró rendeix homenatge a John Hoffman
2
Es llegeix en minuts

La Trobada Econòmica a s’Agaró ha rendit un homenatge al conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, que és l’entitat organitzadora del Mobile World Congress de Barcelona i el principal abanderat de l’aposta per la capital catalana.

L’organització d’aquestes jornades, liderada per l’exdiputada Anna Balletbò, ha volgut reconèixer d’aquesta manera la tasca de Hoffman perquè Barcelona pugui acollir el Congrés Mundial de Mòbils des del 2006 i hagi renovat el seu compromís fins al 2030, amb la voluntat d’acollir-lo de manera permanent.

Hoffman ha dit que el MWC té un «llarg futur» a Barcelona i ha destacat la seva sintonia amb totes les institucions implicades en l’organització d’aquest congrés, com el Govern espanyol, la Generalitat, Fira de Barcelona i els ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. Ha posat com a exemple la col·laboració publicoprivada encarnada des del 2012 per la fundació Mobile World Capital Barcelona.

El directiu de la GSMA ha assegurat que odiava els reconeixements, però ha emmarcat aquest tipus d’homenatges en la importància que té el MWC per a Barcelona. En aquest sentit, ha recordat que el MWC ha generat un impacte econòmic sobre Barcelona i la seva àrea metropolitana d’uns 5.400 milions d’euros des que va recalar a la capital catalana.

Involucrar-hi la societat

Malgrat admetre que aquest congrés no deixa de ser un «xou comercial», ha reivindicat que la GSMA busca també implicar-hi la societat civil catalana. Com a exemple d’això, ha posat la creació de la fundació Mobile World Capital Barcelona i les activitats que organitza durant tot l’any per involucrar la societat en tot el que està relacionat amb la indústria tecnològica.

En aquesta línia, ha assegurat que l’organització del MWC busca «fer el correcte», ser atrevida i treballar com un equip, i ha recordat que l’edició següent del MWC se celebrarà del 27 de febrer al 2 de març del 2023.

Abans de l’acte, Hoffman ha participat en una taula rodona junt amb la secretària d’Estat de Digitalització, Carme Artigas, en la qual han parlat sobre ciberseguretat.

Hoffman ha alertat de la perillositat de les notícies falses i de pràctiques com l’assetjament i els delictes en l’àmbit digital, i ha reivindicat la protecció dels drets humans bàsics també a internet. Segons la seva opinió, Espanya està «treballant per desenvolupar drets i proteccions» en aquest àmbit.

Per la seva banda, Artigas ha comentat que conflictes com la guerra d’Ucraïna han posat de manifest que cada vegada més les guerres es porten a terme de manera híbrida, és a dir, en un entorn físic i també digital, ja que els atacs cibernètics acaben tenint també repercussions sobre infraestructures crítiques físiques.

Notícies relacionades

En aquest context, ha explicat que la pandèmia va servir perquè la UE s’adonés de l’excessiva dependència d’altres parts del món, com la Xina o els Estats Units, en àmbits tan crítics com els semiconductors o en els relacionats amb internet. «Això va posar l’alerta sobre que la revolució industrial europea passa per la revolució digital», ha dit Artigas.

La secretària d’Estat ha comentat que, si bé la UE es va relaxar en un primer moment en aquesta carrera tecnològica, ara s’ha afanyat per recuperar el seu pes, i com a exemple d’això ha destacat el PERTE per promoure la indústria dels xips posat en marxa pel Govern espanyol, que ha fet que Cisco anunciés un centre europeu de disseny de xips a Barcelona.

Temes:

Empreses