MWC 22, MÒBILS DESTACATS

Les 5 novetats que porta el Mobile World Congress 2022 de Barcelona

Les empreses de tecnologia més importants mostraran els dispositius que protagonitzaran la seva oferta aquest any

Millora de les pantalles (plegables), equips més sostenibles, processadors potents, més seguretat i millors funcions de vídeo

Les 5 novetats que porta el Mobile World Congress 2022 de Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’edició d’aquest MWC 22, que va començar aquest dilluns, porta poques novetats en telèfons mòbils, tot i que sí que es veuran importants avenços pel que fa a integració dels productes en ecosistemes intel·ligents més amplis, tant domèstic com professional, més velocitat operativa i rendiment –ja que es popularitza el 5G en les majoria de gammes, fins i tot les més accessibles– i millores en els sistemes de càmera, sobretot en el terreny de la gravació de vídeo, que els converteix en equips preparats fins i tot per fer cine, una modalitat que ja ha popularitzat l’iPhone 13 presentat l’any passat.

Plegables

PlegablesLes millores en la resistència i flexibilitat de les pantalles, així com avenços a les frontisses de gir, creen models com el Find N un producte que mostrarà la firma Oppo en el MWC. En aquest dispositiu, el plec és invisible i distorsiona la imatge. El moviment d’obertura és tan suau com les articulacions del cos humà. L’usuari pot utilitzar una pantalla estesa de 7,1 polzades o reduir-la a 5,49. La primera opció ofereix una ràtio de pantalla de 8.4:9, mentre que la segona s’equipara a la resta de ‘smartphones’ convencionals..

Seguretat

SeguretatEls recents telèfons de Google, els Píxel sèrie 6, seran presents al congrés. Destaquen per l’òptim nivell de seguretat que la firma hi ha implementat i que es mantindrà actualitzat durant 5 anys. Cal assenyalar que els nous Pixel, cal destacar en els últims informes d’anàlisis de seguretat, han obtingut la ràtio més alta. El sistema operatiu se centra a protegir la privacitat i la transparència de l’usuari, que també s’aplica al joc de xips dels dispositius. Titan M2 és el processador més segur que Google ha integrat en els Pixel 6 i 6Pro.

Sostenibilitat

SostenibilitatTotes les marques estan apostant per fabricar equips que consumeixin menys recursos. En aquest context veurem al MWC les creacions de la firma Realme, el mòbil GT 2 Pro, realitzat en col·laboració amb el dissenyador Naoto Fukasawa. Aporta un disseny inspirat en el paper i serà el primer terminal del mercat elaborat amb polímer biològic. Té una pantalla Amoled de 6,62 polzades amb una taxa de refresc de 120 Hz i el xip triat és de més alta gamma de Qualcomm, l’Snapdragon 888. És compatible amb les xarxes 5G, fet que li proporciona una alta velocitat i rendiment.

Càmeres per fer cine

Notícies relacionades

Càmeres per fer cineUn bon exemple de l’evolució de les càmeres dels mòbils per capturar excel·lents imatges en moviment, sota qualsevol condició lluminosa, que es podrà veure al MWC és la sèrie S22 de Samsung i especialment el model Ultra, que en el seu sistema de càmeres, a més d’una lent frontal de 40 megapíxels, aporta un principal de 108 megapíxels, un ultra gran angular de 12 megapíxels i dos teleobjectius de 10 megapíxels, un amb un zoom òptic de tres augments i l’altre, de 10 augments. De cine.

Més ben connectats

Més ben connectatsXiaomi presentarà al congrés diverses novetats que posaran de manifest el seu merescut reconeixement en dispositius amb una excel·lent relació qualitat preu, i també la seva capacitat innovadora en intel·ligència artificial (veurem un espectacular robot domèstic de quatre potes, el cyberdog) i mòbils amb càmeres gairebé professionals de més de 100 megapíxels. Cal destacar l’11 T Pro amb un processador Snapdragon 888 que afavoreix la rapidesa i connectivitat, per fer d’aquest mòbil una autèntica eina per a l’oci i el treball. 

Temes:

Gadgets +Digital