Mobile World Congress

El Mobile s’acomiada de la seva edició més atípica

  • El congrés tecnològic reuneix entre 25.000 i 30.5000 visitants, menys d’un terç de l’habitual, a causa de la pandèmia

  • La fira tornarà a Barcelona del 28 de febrer al 3 de març i augura que el 2022 suposarà una tornada a la normalitat

El Mobile s’acomiada de la seva edició més atípica

EFE / Quique García

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Mobile World Congress (MWC) ha dit adeu aquest dijous a la que es coneixerà com la seva edició més atípica, marcada per les mascaretes, el gel hidroalcohòlic i un important descens dels participants. Durant quatre jornades, el congrés tecnològic internacional que acull Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat hauria reunit entre 25.000 i 30.5000 visitants, cosa que suposa menys d’un terç de l’assistència de les últimes edicions.

GSMA, l’organitzadora de l’esdeveniment, encara no ha publicat dades oficials, però les seves previsions ja apuntaven a un descens causat per les fuetades que continua causant la crisi sanitària global. «Aquest any baixarà, però, com va passar amb la crisi econòmica del 2008, després tornarà a pujar», va assenyalar aquest diumenge el seu director executiu, John Hoffman, en una entrevista a EL PERIÓDICO.

A les 16 hores d’aquest dijous, la fira ha donat posat punt i final a aquesta edició pandèmica a l’activar el compte enrere per a la pròxima, que tornarà a les dates habituals. Del 28 de febrer al 3 de març, la capital catalana tornarà a obrir les portes a la comunitat tecnològica internacional per a un esdeveniment que esperen que torni a la normalitat.

Baixes forçades per la Covid

Notícies relacionades

I és que aquesta ha sigut una edició de transició. El febrer del 2020 la irrupció del coronavirus va obligar a cancel·lar el congrés de mala gana. Les millores sanitàries, especialment al continent europeu, han permès l’organització d’un Mobile que ha funcionat a mig gas. No obstant, la incidència de la pandèmia i les restriccions a la mobilitat en altres regions ha forçat baixes destacades de gegants de les telecomunicacions com Samsung, Vodafone, Xiaomi, Nokia, Sony o Ericsson i de tòtems del món digital com Google, Facebook o Oracle.

Això explica que el Mobile hagi ocupat aquests dies només tres pavellons del recinte Fira Gran Via de Barcelona, quan en anteriors edicions havia arribat fins a vuit. Però no hi ha mal que per bé no vingui, i en aquesta ocasió s’ha donat una presència més gran al ‘Four Years From Now’ (4YFN), espai dedicat a ‘start-ups’ i projectes emprenedors que busquen finançament per sortir a la llum.