Mobile World Congress

Espanya destinarà 20.000 milions dels fons europeus a digitalitzar el país

La vicepresidenta Nadia Calviño assegura durant l’MWC que el pla de recuperació del Govern recolzarà projectes d’innovació tecnològica

Espanya destinarà 20.000 milions dels fons europeus a digitalitzar el país

EFE / CASA S.M. EL REY / FRANCISCO GÓMEZ

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Digitalitzar el país. Aquest serà un dels principals reptes que afrontarà el Govern espanyol amb el seu pla de recuperació, al qual destinarà uns 20.000 milions d’euros procedents dels fons europeus. Així ho ha detallat aquest dilluns Nadia Calviño, vice presidenta segona i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, durant una conferència al Mobile World Congress (MWC), que se celebra aquests dies a Barcelona.

Calviño ha remarcat que aquesta xifra suposa el 30% del pla de recuperació aprovat pel consell de ministres i que compta amb llum verda de Brussel·les. A més, l’Executiu preveu destinar fins a 50 milions d’euros per a l’impuls de projectes d’innovació tecnològica en camps tan necessitats com la sanitat, l’energia, l’ocupació o l’agricultura.

Notícies relacionades

«Espero que quan mirem enrere vegem el 2021 com l’any en què vam prendre les decisions correctes per assegurar que la digitalització deixarà un món millor per a les futures generacions», ha assegurat. Al matí, Calviño ha assistit a la inauguració del congrés tecnològic internacional que se celebra al recinte firal de Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat, al costat del Rei, Felip VI, el president del Govern, Pedro Sánchez, el de la Generalitat, Pere Aragonès, i altres autoritats.

En el mateix acte ha participat, de forma telemàtica, Margrethe Vestager, vicepresidenta de la Comissió Europea i comissària de la Competència. Totes dues han defensat el model propugnat per la Unió Europea (UE), que treballa en la declaració d’uns principis digitals bàsics com són la privacitat i l’educació digital per reduir la bretxa i la desigualtat en l’accés a les noves tecnologies. «Estem veient com les plataformes poden manipular les decisions de la gent, per això Europa ha d’establir unes bases per a una digitalització que estigui basada en l’ésser humà», ha conclòs Vestager.