MWC 19

Els EUA insisteixen a mostrar la seva "important preocupació" sobre la xinesa Huawei

"Sabem que l'empresa Huawei, en particular, ha sigut enganyosa i deshonesta" afirma en el Mobile World Congress un alt càrrec del departament d'Estat dels EUA

zentauroepp47136357 u s  deputy assistant secretary for cyber and international 190226165916

zentauroepp47136357 u s deputy assistant secretary for cyber and international 190226165916 / RAFAEL MARCHANTE

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Departament d’Estat dels EUA ha insistit aquest dimarts a mostrar la seva "important preocupació" sobre l’empresa xinesa Huawei i ha indicat que està "constantment parlant" amb governs d’altres països per traslladar-los aquesta qüestió.

La diplomàcia nord-americana està pressionant països aliats i els seusproveïdors d’internet i serveis sense fil perquè evitin Huawei, el fabricant més gran d’equips de telecomunicacions i el segon de telèfons intel·ligents del món, dient que Pequín podria forçar-la a espiar o desactivar les seves xarxes.

En declaracions als periodistes en el Mobile World Congress, el sotssecretari d’Estat adjunt per a la comunicació internacional i cibercomunicació del Departament d’Estat, Robert Strayer, ha assenyalat, no obstant, que, "al final, cada Govern i cada operador ha de prendre les seves pròpies decisions".

La qüestió, segons el parer de Strayer, és la següent: "¿Vols tenir un sistema que està potencialment compromès pel Govern xinès o vols apostar per una alternativa més segura?". "Volem fer tot el que puguem per educar la resta sobre les decisions que estan prenent", ha afegit tot seguit.

Aquest matí, també en el Mobile World Congress, el president rotatiu de Huawei, Guo Ping, ha rebutjat les acusacions "sense evidències" dels EUA sobre la seguretat de la tecnologia 5G que desenvolupa la seva companyia: "No tenen sentit", ha sentenciat.

Strayer ha assenyalat tot i així que els governs amb els quals ha tractat "estan entenent" l’actitud dels EUA "sobre els riscos de seguretat inherents a aquesta tecnologia procedent de la Xina".

"Sabem que l’empresa Huawei, en particular, ha sigut enganyosa i deshonesta", ha apuntat, tot i que ha evitat respondre les insistents preguntes de la premsa sobre si els EUA tenen proves que certifiquin les acusacions bolcades sobre aquesta companyia.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Strayer ha indicat que les xarxes de la nova tecnologia 5G que s’instal·lin en aquest país nord-americà serand’Ericsson  Nokia, dues empreses procedents del nord d’Europa.

La crisi de Huawei, acusada als EUA de 13 càrrecs, entre els quals espionatge industrial frau bancari, i en la llista negra a diversos països per la suposada falta de seguretat dels seus equips de xarxa, sobrevola sobre el Congrés Mundial de Mòbils que se celebra aquesta setmana a Barcelona i en el qual el fabricant xinès vol presentar-se com un aliat tradicional dels operadors europeus.