29 febr 2020

Anar al contingut

MWC 2019

Microsoft llança les ulleres de realitat mixta HoloLens 2 en el Mobile World Congress

El dispositiu hologràfic ofereix una resolució 2K per cada ull

Josep M. Berengueras

Microsoft llança les ulleres de realitat mixta HoloLens 2 en el Mobile World Congress

SERGIO PEREZ

Microsoft ha tornat, anys després, a ser protagonista del Mobile World Congress (MWC) de Barcelona. Després del fiasco de l’experiència amb mòbils, la firma se centra ara en els serveis al núvol i en dispositius en què compta amb poca competència com ara les ulleres de realitat mixta.

La companyia va introduir el 2016 les ulleres HoloLens, capaces de mostrar a qui les portava imatges tipus holograma que es barrejaven amb la realitat que veia a través de les ulleres. Aquest diumenge, el conseller delegat de Microsoft, Satya Nadella, va ser l’encarregat de revelar l’actualització del dispositiu, les HoloLens 2.

Les ulleres milloren la seva ergonomia però sobretot les seves capacitats. La pantalla, ara, incorpora ‘eye tracking’ (seguiment del moviment de l’ull), reconeixement d’iris per a l’inici de sessió, control per gestos i per veu. A més, la resolució que mostra a l’usuari es duplica, sent ara de 2K per ull.

Segons la companyia, ara els usuaris “gairebé podran tocar els hologrames i, com a exemple, va mostrar un piano virtual capaç de detectar tots els dits de l’usuari i reaccionar amb rapidesa als acords tocats. També, va mostrar la ràpida creació d’avatars d’usuaris que ara poden reaccionar en un mateix escenari tot i que estiguin a milers de quilòmetres de distància.

El preu de les HoloLens 2 serà de 3.500 dòlars (es desconeix la conversió en euros), quan el primer model en costava 5.000.

Azure Kinect

La companyia també va anunciar un dispositiu anomenat Azure Kinect que combina la tecnologia Kinect (capaç de reconèixer objectes) i el núvol perquè les empreses puguin crear les seves pròpies solucions.