Patrocina:

el febrer del 2020

El MWC demana garantir la seguretat perquè el Mobile segueixi a Barcelona

Crida a evitar vagues i talls durant la celebració del congrés internacional

undefined51086664 pla mitj  de carlos grau  director general de mobile world c191125170023

undefined51086664 pla mitj de carlos grau director general de mobile world c191125170023 / Aina Marti

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El conseller delegat de la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), Carlos Grau, ha demanat garantir la mobilitat i la seguretat perquè el Mobile World Congress (MWC) es continuï celebrant a Barcelona.

Ho ha dit aquest dilluns en un dinar col·loqui del fòrum Barcelona Tribuna, organitzat per l’Associació Espanyola de Directius (AED), la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País i ‘La Vanguardia’.

Grau ha cridat a fer «un bon Mobile» el febrer del 2020 i evitar vagues i talls quan li han preguntat com assegurar que continuï a Barcelona més enllà del 2023, quan acaba el contracte de celebració del saló a la ciutat.

Ha afirmat que les negociacions amb la GSMA, que organitza el saló, per renovar el contracte encara no han començat i que s’acostumen a produir a últim moment: «Encara és aviat per parlar de la renovació».

Grau ha assenyalat que espera que la celebració del Mobile a Barcelona s’ampliï per cinc anys més a partir del 2023 i ha tingut en compte per a la seva renovació que actualment s’estan produint «situacions d’incertesa i canvis».

Grau ha exposat que el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, sempre els trasllada que Barcelona s’ho ha de creure, a més de fer broma amb el fet que no torni a nevar, com al Mobile del 2018: «Crec que depèn de nosaltres».

El conseller delegat de la MWCapital ha posat de relleu per renovar el contracte qüestions com ara l’ampliació anunciada per Fira de Barcelona per al recinte de Gran Via a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i la modernització del de Montjuïc a Barcelona: «Estem creant les bases».

Patronat de la MW Capital

Grau ha valorat que en el patronat de la MWCapital hi ha un «grau de complicitat molt elevat» entre els diferents agents públics i privats, i ha assenyalat que des que lidera la fundació fa dos anys s’han produït canvis de patrons i d’executius.

«Som un instrument per trobar punts de diàleg», ha defensat Grau, i ha indicat que el patronat serveix perquè les tres administracions presents –Govern, Generalitat i Ajuntament de Barcelona– s’asseguin juntes.

Notícies relacionades

Grau ha advocat pel fet que el 50% del pressupost de la fundació MWCapital no depèn del congrés internacional de mòbils i està «desestacionalitzat» més enllà dels dies en què té lloc a Barcelona.

«Ens hem de concentrar en el llegat», ha remarcat el conseller delegat de la MWCapital, i ha emfatitzat les aportacions que fan els patrons, sobretot els privats, per a la continuïtat del projecte durant tot l’any.