Patrocina:

MOBILE WORLD CONGRESS 2015

Emprenedors busquen inversors al saló 4YFN

Una moneda virtual de cadenes de favors o una aplicació que transforma les pantalles en 3D, algunes de les propostes

Els inversors del saló 4YFN d’emprenedors afirmen que hi ha més finançament disponible que projectes pels quals apostar. / MÒNICA TUDELA

Els inversors del saló 4YFN d’emprenedors afirmen que hi ha més finançament disponible que projectes pels quals apostar.
Congrés 4YFN per a emprenedors en el marc de l’MWC

/

1
Es llegeix en minuts

El Mobile World Congress no és només el marc per presentar les últimes novetats en telefonia mòbil. També és el lloc en què, a través del congrés 4 Years From Now (4YFN), emprenedors entrin en contacte amb inversors per posar en marxa propostes de negoci com la de Social Coin, una 'start-up' catalana que promou cadenes de favors, o l'aplicació de la firma Leia que transforma qualsevol pantalla en tridimensional.

El saló 4YFN va obrir aquest dilluns amb 232 empreses expositores i la gran afluència de públic d'aquest primer dia fa pensar que al llarg dels quatre dies que dura el certamen se superaran els 5.000 visitants previstos inicialment per l'organització.

Entre els emprenedors que presenten les seves propostes hi ha Social Coin, una plataforma que mesura la bondat humana mitjançant unes monedes que simbolitzen una acció desinteressada i que estan vinculades a la seva plataforma. A través de Social Coin es promouen cadenes de favors de manera que una acció desinteressada pugui servir per pagar un servei que ofereix una altra persona. Actualment són presents a 70 països i tenen més de 130.000 favors generats.

Notícies relacionades

Una altra proposta és la de Flypos, una empresa catalana nascuda el 2012 dedicada a crear i distribuir dispositius per comprar via mòbil. El seu objectiu al 4YFN és buscar finançament per expandir-se i introduir el seu dispositiu a la Xina.

De l'àmbit internacional, hi ha Leia, una 'start-up' californiana formada per especialistes en òptica. Han generat una tecnologia que transforma qualsevol pantalla normal en una pantalla en 3D gràcies a una projecció de raigs de llum. No venen directament al consumidor, sinó a empreses que treballen amb pantalles.