Col·labora:

Efectes de la pandèmia a la natura

Les llúdrigues tornen a deixar-se veure pel Besòs

L’Ajuntament de Sant Adrià recorda la importància de no interferir en el seu hàbitat

Les llúdrigues tornen a deixar-se veure pel Besòs
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les restriccions per frenar l’impacte de la Covid-19, com el confinament i la reducció de la mobilitat, han afavorit que la natura recuperi part de l’espai que els humans hem ocupat. La baixada de soroll i contaminació al planeta ha fet que els animals se sentin més còmodes i expandeixin el seu hàbitat cap a altres zones. La presència de llúdrigues al riu Besòs n’és un clar exemple. L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha publicat un tuit en què confirma que aquests animals, que van ser vistos per primera vegada des de fa dècades al Besòs el 2019, s’han instal·lat a l’entorn del riu.

En el mateix tuit, el consistori demana als amos de gossos que els portin lligats per seguretat i per no alterar la vida de les noves residents del riu.

Iniciativa pel riu Besòs

Notícies relacionades

Marea Verda de Sant Adrià de Besòs ha instat, per la seva banda, l’ajuntament a mantenir el riu net i ha recordat que animals com les llúdrigues necessiten que l’aigua sigui neta per poder habitar-hi.

Gràcies al confinament, la contaminació a Espanya es va reduir en un 55%. A Barcelona, concretament, la caiguda va ser del 28% durant el 2020. Aquest fet ha afavorit, per exemple, que les llúdrigues s’atreveixin a tornar al riu Besòs, un riu que baixa més net que abans però que continua considerat com un dels més contaminats d’Espanya.