AL PRAT

La festa de l'educació i la solidaritat

Aquest diumenge Fundesplai ha celebrat la 33a Festa Esplai

04-festa-esplai-pintura

04-festa-esplai-pintura

2
Es llegeix en minuts
Núria Valls

Diumenge passat vam celebrar la Festa Esplai, la gran festa anual de Fundesplai, que va reunir al Parc Nou de el Prat de Llobregat milers de nens, joves, monitors i monitores i famílies. Per a totes les persones que formem part de Fundesplai aquesta celebració –¡de la qual ja hem celebrat 33 edicions!– és molt important: la comencem a preparar setmanes abans i diumenge, des de les set del matí i fins a les set de la tarda, més de 300 voluntaris i voluntàries s’hi van abocar per garantir que fos un èxit. ¡Gràcies a tots els que hi van col·laborar!

Efectivament, Festa Esplai ens permet donar valor i visibilitat a la feina educativa que estem fent durant tot el curs no només als centres d’esplai, sinó també a les escoles, on l’educació en el temps lliure ocupa un espai molt important. En aquest sentit, moltes de les activitats de la festa d’aquest diumenge van girar entorn de la proposta educativa 'Encoratja’t per la igualtat de gènere i la violència zero', que durant el curs passat i el present estem treballant de manera transversal amb més de 85.000 nens i joves.

A més, com cada any, la Festa Esplai també ens va permetre presentar totes les famílies i la societat en general 'Encerta l’estiu-Un estiu per a tothom!' la campanya d’activitats d’estiu de Fundesplai que aquest any ofereix més de 1.300 tandes, entre colònies, casals, camps de treball i colònies per a famílies. Aquest any preveiem que hi participin més de 72.000 persones, gairebé un 6% més que l’any passat.

Notícies relacionades

A més d’oferir activitats de gran qualitat, la campanya també posa èmfasi a garantir l’equitat. Que cap nen es quedi sense anar de colònies per motius econòmics. En aquest sentit, la Festa Esplai també ens va permetre donar a conèixer la campanya solidària de captació de fons per poder atorgar beques a les famílies que es troben en situació vulnerable. Aquest any, els anuncis de la campanya han pres com a protagonistes els monitors i monitores dels esplais i casals. Ningú millor que elles i ells saben el que representa per als nens i adolescents la possibilitat de participar en unes colònies, casals, campaments o camps de treball: disfrutar de la naturalesa, amb els amics, adquirint autonomia, compromís i valors.

També ningú millor que els equips educatius per entendre la injustícia que representa que un de cada tres menors no hi pugui participar. Això és el que ens assenyala l’índex AROPE de l’INE-Idescat 2017, que situa en un 29,5% en percentatge de nens que a Catalunya viuen en risc de pobresa. El vídeo de la campanya recull directament el que pensen les monitores i monitors. I també la seva petició d’ajuda, perquè, entre totes i tots, puguem transformar aquesta realitat. Si encara no heu vist l’espot, busqueu-lo i compartiu-lo. El trobareu a www.fundesplai.org. El missatge de les monitores i monitors és molt clar i ens interpel·la tots: “¡Fem possible un estiu per a tothom! ¿Ens ajudes? "

Temes:

Nens