Transforma bcn

Una comunitat per treballar

El 'coworking' és una opció per als que busquin sociabilitzar durant la seva jornada laboral

David Esteban, acompanyat d’altres ’coworkers’.

David Esteban, acompanyat d’altres ’coworkers’. / CÉSAR CID

1
Es llegeix en minuts

«Quan estava estenent la roba, em vaig adonar que totes les peces que havia rentat eren pijames», narra Sandra Colakovic, una de les coworkers de Transforma BCN, espai que ofereix un lloc on treballar a aquells que vulguin sortir de casa per fer-ho. Colakovic explica que aquesta és la situació a la qual s'enfronta «qualsevol treballador freelance amb una jornada laboral que transcorre íntegra entre les quatre parets de casa seva» i que aquesta constatació «va ser el detonant» per buscar un coworking.

David Esteban és l'encarregat de gestionar el dia a dia de Transforma BCN i recorda la història de Colakovic com a cas paradigmàtic de per què la gent recorre a aquest tipus d'oficines. Per a Esteban, Colakovic i els altres coworkers «ja no treballen més de la mateixa manera que quan són a casa», ja que estan envoltats de persones que els poden ajudar amb qualsevol problema que els pugui sorgir. «Si aquí et falla l'ordinador, li pots preguntar què has de  fer a l'informàtic que està assegut a la taula del costat, mentre que a casa estaries sol i hauries de mirar-te algun tutorial», explica Esteban. «Aquí, ho resols tot més fàcilment», acaba dient.

Notícies relacionades

A més, per a Esteban, els aspectes positius del coworking no només inclouen el suport puntual que et poden donar els que treballen en el mateix espai, sinó que també suma l'ambient que es genera en aquests espais. «Es barreja la part emocional amb la laboral i s'acaba treballant amb amics», raona Esteban, i afegeix que així es milloren els resultats professionals que s'obtenen, ja que creu que «la gent treballa millor amb gent».

Per aconseguir teixir aquestes relacions personals, Transforma BCN no només habilita un lloc on es pugui treballar i compartir projectes, sinó que també organitza esdeveniments perquè tots els coworkers es coneguin entre ells, com dinars, festes i lligues de ping-pong. Per acabar, Esteban també s'encarrega d'anar presentant aquelles persones que puguin tenir coses en comú perquè considera que «és essencial crear comunitat entre tots els coworkers». CRISTINA MARTÍN VALBUENA