'BIOTECH'

Ability Pharma tanca una ronda de 3,5 milions

Amb la inversió podrà finalitzar l'assaig fase 2 oncològic actual i llicenciar ABTL0812 una farmacèutica internacional

ability

ability

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresa biofarmacèutica catalana Ability Pharmaceuticals SL ha anunciat aquest dijous el tancament d’una ronda de finançament de 3,5 milions d’euros. L’aportació permetrà a la companyia completarl’assaig clínic de fase 2 actualment en curs en càncer d’endometri i càncer de pulmó Espanya França, i arribar a un acord de llicència amb una farmacèutica per seguir amb el desenvolupament i futura comercialització del fàrmac.

La ronda de finançament compta amb la participació del fons de capital risc Inveready Biotech III, gestionat per Inveready Asset Management; el Grup everis, a través del seu fons de corporate venture FiTalent, i els fons captats a través del ‘crowdfunding’ realitzat amb Capital Cell.

La firma havia aixecat fins al moment 2,2 milions d’euros d’inversió en dues rondes.

Fàrmac

Notícies relacionades

El fàrmac ABTL0812 desenvolupat per la companyia, actualment en fase 2, està mostrant resultats positius a l’assaig clínic en curs a Espanya i França amb pacients de càncer endometrial o escatós de pulmó. A l’anàlisi interina en càncer endometrial s’observa una superioritat al tractament actual, amb increments en respostes de fins i tot un 50%. «Aquests resultats prometedors amb els pacients avaluables mostren una tendència clarament beneficiosa que, si es confirmés amb els resultats amb tots els pacients, revolucionaria el tractament del càncer d’endometri», va assegurar el Dr. Carles Domènech, cofundador, president executiu i director científic de Ability Pharma.

A fi de reforçar l’equip executiu de l’empresa, s’ha incorporat a Maribel Berges com a directora general, assumint Carles Domènech la presidència executiva i la direcció científica. «És un gran plaer incorporar-me a Ability Pharma en aquesta etapa clau del desenvolupament de ABTL0812, amb l’objectiu d’assolir les fites estratègiques de l’empresa i els seus socis i inversors», va dir Maribel Berges. Maribel Berges compta amb més de 20 anys d’experiència en la indústria farmacèutica i ‘biotech’ i en transferència de tecnologia. Els últims anys ha desenvolupat la direcció financera i de negoci a Spherium Biomed, companyia de la qual va ser cofundadora i que va ser recentment adquirida per Ferrer.