INNOVACIÓ
La 'start-up' d'impressores 3D BCN3D capta 2,7 milions d'euros
La companyia compta amb clients com BMW, Samsung, Louis Vuitton, Nissan, la NASA, HTC i Sincrotró ALBA.

bcn3d technologies sigmax r19 prototyping 2
La 'start-up' BCN3D, dedicada al disseny, la fabricació i la vendad’impressores 3D, ha tancat una ronda de finançament de 2,7 milions d’euros. La companyia destinarà els fons a expandir la seva xarxa de vendes i a llançar nous productes.
L’origen de la companyia es remunta al 2012, quan dins del CIM-UPC va néixer un projecte amb l’objectiu de "divulgar la tecnologia d’impressió 3D, però amb productes de sobretaula", explica a aquest diari el conseller delegat de la companyia, Xavier Martínez Faneca, que llavors era becari de la fundació.
"La idea era crear un projecte no d’investigació, sinó que pogués facturar. I vam llançar BCN3D, que llavors creava i venia equips de muntatge d’impressores 3D, afegeix.
La majoria eren clients particulars, però aviat es van adonar que hi havia una demanda creixent de petites i mitjanes empreses que volien tenir una impressora 3D no industrial, sinó que els hi cabés a l’escriptori per fabricar peces i prototips. Per això, el 2015 van llançar al mercat la seva primera impressora 3D completa d’escriptori, la Sigma. A més, hi van introduir una nova tecnologia (IDEX) que permetia introduir dos materials diferents, i que els donava un plus davant la competència. Després, arribaria una versió més gran de la màquina, la Sigmax.

L’equip de BCN3D.
"Ja hem venut més de 5.000 impressores 3D tant Sigma com Sigmax a tot el món, principalment a Europa i als EUA", assenyala el directiu, que remarca que compten amb 60 punts de venda operant a tot el món. Entre els seus clients hi ha BMW, Samsung, Louis Vuitton, Nissan, la NASA, HTC i Sincrotró ALBA.
Notícies relacionadesEn els últims tres anys, van facturar 2,4; 2,7 i 3,4 milions. Ara, després d’assolir una mida suficient, han tancat la seva primera ronda de finançament 'seed', de 2,7 milions, en la qual hi han participat els fons JME Venture Capital, Accurafy4 i Victoria. A més, s’ha escindit del CIM-UPC com a empresa independent: la fundació manté una participació minoritària, mentre que la majoria del capital està en mans dels socis fundadors (Martinez Faneca, Roger Antunez, Pol Domenech, Marc Felis, José Antonio Ortega, Eric Pallares i Roger Uceda). A l’empresa, amb base a Castelldefels, hi treballen 50 persones.
"La ronda servirà per enfortir la nostra xarxa de distribució i fer accions de màrqueting que ens permetin ampliar els clients, i per invertir en projectes d’R+D per llançar nous productes i la continuació de les impressores Sigma i Sigmax", anuncia el conseller delegat. Els nous productes començaran a arribar al mercat l'any que ve.
- Investigació oberta El nen mort a Valls va estar tot el matí al cotxe mentre el pare treballava
- Això és el que significa que els fills no facin cas als seus pares a la primera, segons el psicòleg Álvaro Bilbao
- Ocupació pública El Govern aprova aquest dimarts la pujada salarial del 0,5 % pendent per als funcionaris, segons CCOO i UGT
- Mercat immobiliari Així va fracassar al Regne Unit la idea que ara impulsa Catalunya: préstecs perquè els joves comprin una casa
- Universitat Catorze universitàries acusen un catedràtic de la UB d’abús sexual
- Cel·lulitis: Tot el que cal saber sobre la “pell de taronja”... i consells per desfer-se’n
- Tragèdia a Lleida Jordi i Omar, les dues víctimes de l'incendi de Torrefeta: "Vam sortir a buscar-los, però era com estar a l'infern"
- Universitat ¿Qui és Ramón Flecha, el catedràtic de la UB acusat d’abús sexual per 14 universitàries?
- Nou permís El Barça podrà mantenir les obres 24h al Camp Nou en el compte enrere per a l'estrena
- Patrimoni artístic El MNAC presentarà un segon escrit al jutjat per reiterar la «incapacitat tècnica» del trasllat de la pintures de Sixena