DINAR SALUDABLE

¿Piques entre hores?

Consells per millorar els hàbits d'alimentació

undefined51995063 gente cl nica opci n m dica  picas entre horas   5 tips con 200127203719

undefined51995063 gente cl nica opci n m dica picas entre horas 5 tips con 200127203719

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Picar entre hores és una de les temptacions que més costa deixar quan volem portar a terme una alimentació saludable. Els especialistes en nutrició i dietètica de Clínica Opción Médica, ens donen alguns consells per evitar-ho.

1. ¿Aliments calòrics?

Una de les claus per evitar picar entre hores és deixar els aliments més calòrics per a les primeres hores del matí. Així, aportem al nostre organisme l’energia que necessita durant el dia i pot anar cremant de manera gradual. A més, evitarem situacions de gana que puguin arruïnar la nostra dieta. Si, al contrari, et decantes per un esmorzar lleuger i una modesta amanida, és probable que caiguis en la temptació de picar. Així que, no ho dubtis, si estàs pensant en un plat de pasta per dinar, només n’has de controlar la quantitat.

2. Això teu no és gana... ¡sinó set!

Moltes vegades acabem per picar perquè creiem que tenim gana, quan en realitat el nostre cos ens està demanant una miqueta d’aigua. La clau és escoltar el nostre organisme i portar sempre una ampolleta d’aigua. És fonamental beure aigua abundant durant el dia, i no es recomanen ni les begudes amb gas ni els refrescos ensucrats.

3. Saltar-te menjars pot acabar en menjar ràpid

Si has pensat a saltar-te menjars per començar a baixar de pes, has de saber que el fet de no menjar té un efecte contrari. En la majoria de casos, saltar-te àpats provocarà que tinguis gana entre hores i acabis per ingerir menjar ràpid i poc saludable. Així que no ho dubtis, si vols evitar picar entre hores s’aconsella menjar fins a cinc vegades al dia, d’aquesta manera t’acomiadaràs de la gana i del pica-pica.

4. Si estàs tot el dia fora de casa, planifica els teus àpats

Sabem que pot ser complicat compaginar una rutina tan atrafegada amb menjar saludable, però tot és possible si et planifiques una mica. Tot i que pugui sonar poc desitjable, la clau són els matins. Aixeca’t una hora abans del previst i prepara el que tens pensat dinar avui, a partir d’ara, els tàpers són el teu millor aliat. Si dines sa i sadolles el teu estómac degudament, no cauràs en la temptació de picar. 

Notícies relacionades

5. ¿Àpats principals? No s’ha d’escatimar amb la quantitat

Menjar sa no implica menjar poc, al contrari. Si vols evitar menjar entre hores, el millor és que sadollis el teu estómac, i per a això res millor que un plat ben abundant, però sempre saludable. No et tallis amb l’amanida i afegeix-hi la quantitat que vulguis. Acompanya-la d’un pit de pollastre o un peix a la planxa, una mica de tomàquet i verdures.  D’aquesta manera, no tindràs gana fins a l’hora de sopar.