En col·laboració amb

Urbanisme

L'Ajuntament de Barcelona durà a terme prop de 3.000 actuacions als barris per millorar l'espai públic

Amb una inversió de 435 milions d'euros, es realitzaran accions de manteniment, renovació i transformació de la ciutat en el marc del Pla de manteniment integral més ambiciós dels últims 15 anys.

Tasques de renovació dels carrers, part de lambiciós pla de millora de lespai públic de Barcelona.

Tasques de renovació dels carrers, part de lambiciós pla de millora de lespai públic de Barcelona. / Ajuntament de Barcelona

3
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona posarà en marxa un ambiciós projecte de transformació de l'espai públic en tots els barris de la ciutat. Amb una inversió de 435 milions d'euros, aquesta iniciativa representa el Pla de manteniment integral més gran emprès en els últims 15 anys.

Entre les prop de 3.000 actuacions previstes, hi ha millores transversals a tota la ciutat, com la renovació de les tanques i la senyalització, la reparació de voreres o la pavimentació dels carrers; i altres més específiques, dedicades a cada barri, com la reforma d'àrees de joc infantil, xarxes d'irrigació, espais per a gossos o instal·lacions esportives a parcs i jardins.

També es portaran a terme millores en el clavegueram, la xarxa d'aigua freàtica, les fonts per beure i les ornamentals, l'enllumenat, les escales i els ascensors, les estructures viàries, els semàfors, l'estabilització de talussos i l'accessibilitat a l'espai públic.

Es calcula que al 2028 s'hauran renovat el 12 % dels parcs i jardins, un total de 200 instal·lacions com zones de joc infantil, àrees per a gossos i circuits esportius, 620.000 metres quadrats de paviment, el 35 % de la senyalització horitzontal, el 56 % dels ascensors, el 24 % de les escales mecàniques, 3.500 fanals i 4.500 semàfors.

Un pla amb mirada territorial

Els districtes gestionaran directament 180 milions d'euros i les actuacions s'executaran de manera organitzada i agrupada en cada territori per minimitzar l'impacte de les obres.

 • El districte de Ciutat Vella ha prioritzat les actuacions per consolidar i estendre l'impacte positiu a l'espai públic de les reformes de vies principals que estan en marxa al districte, com La Rambla, la plaça de la Vila de Madrid o el carrer del Arc del Teatre.

 • En el districte de L'Eixample les actuacions s'han definit a partir de l'auditoria que va detectar les voreres amb més deficiències, sobretot al carrer de la Diputació i als barris de la Sagrada Família i el Fort Pienc.

 • En el districte de Sants-Montjuïc es prioritzen actuacions que responen a llargues demandes veïnals, com la transformació del Turó de la Font de la Guatlla, la millora de l'enllumenat i l'enfonsament de línies elèctriques.

 • En el districte de Les Corts es prioritzen les actuacions de pavimentació de l'avinguda Diagonal al creuament del carrer del Doctor Marañón, la plaça de Pius XII, els carrers de Martí Franquès i de Numància, la plaça de la Reina Maria Cristina i el lateral de mar entre el carrer d'Entença i la plaça de Francesc Macià.

 • En el districte de Sarrià-Sant Gervasi destaca l'enfonsament de les línies aèries dels barris de les Tres Torres, Vallvidrera i el Peu del Funicular.

 • En el districte de Gràcia les actuacions previstes es dirigeixen a millorar la qualitat de l'espai públic i la mobilitat, com la intervenció de pavimentació de la plaça de Lesseps, la renovació dels Jardinets de Gràcia o la millora de la connexió en bicicleta de la Vila de Gràcia amb L'Eixample.

 • El districte de Horta-Guinardó ha prioritzat entre les actuacions previstes en el Pla de manteniment integral algunes millores d'accessibilitat a l'espai públic, com la instal·lació de rampes i ascensors als carrers de la Poesia, de Natzaret i d'Idumea.

 • El districte de Nou Barris, com bona part dels barris de muntanya, posa el focus en la renovació d'escales i ascensors, el que permetrà millorar la mobilitat del veïnat en aquest districte de muntanya que té desnivells importants, sobretot en barris com Ciutat Meridiana i les Roquetes.

Notícies relacionades

 • El districte de Sant Andreu està centrat en grans intervencions a les zones d'estança pròximes a àrees de joc i zones d'arbrat, per exemple, al carrer de Joan Torres, al parc de la Maquinista amb el carrer de La Barcelonesa, al carrer de Trinxant amb Juan de Garay, a la plaça de la Primavera, Can Portabella i l'accés al parc de la Trinitat.

 • En el districte de Sant Martí es prioritzen actuacions com l'ampliació i la millora dels jocs infantils de la plaça del Maresme, així com el manteniment de diferents places del barri de la Pau. També es posa de relleu la renovació integral per pacificar el carrer del Taulat i la reconfiguració de les places que uneixen el carrer del Freser i les places de les Heroïnes de Girona i de Sant Josep de Calassanç.