En col·laboració amb

Urbanisme

Així serà la nova plaça dels àngels de Barcelona: més amable, dinàmica i verda

La remodelació, que comença al juny i acabarà el 2027, vol incentivar l'ús de l'espai per part dels veïns, amb la incorporació del CAP Raval Nord, l'ampliació del MACBA i la creació de noves zones d'estança, vegetació i ombra.

Imatge del projecte dampliació del MACBA a la plaça dels Àngels de Barcelona.

Imatge del projecte dampliació del MACBA a la plaça dels Àngels de Barcelona. / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona posarà en marxa el proper juny l'actualització de l'espai urbà de la plaça dels Àngels i els seus carrers adjacents, com la plaça de Terenci Moix o l'eix comercial del carrer de Joaquín Costa. La remodelació, la data de finalització de la qual està prevista per al 2027, atorgarà a la plaça 1.105 metres quadrats més d'ús ciutadà, per convertir-la en l'epicentre d'un eix de serveis amb el nou CAP Raval Nord, que es reubicarà a la Capella de la Misericòrdia, i amb l'ampliació del MACBA al Convent dels Àngels. A més, s'incorporarà arbrat, vegetació, bancs i gandules a l'espai.

Un MACBA que es relaciona al màxim amb la ciutat

Notícies relacionades

L'ampliació del MACBA permetrà augmentar el museu en 2.110 metres quadrats, en els quals es crearan noves sales d'exposicions, galeria i instal·lacions. A més, es construirà una terrassa de 350 metres quadrats oberta a tothom.

El nou CAP Raval Nord

El centre mèdic guanyarà en capacitat assistencial amb el seu trasllat a la Capella de la Misericòrdia, que formarà part de les instal·lacions juntament amb un edifici de nova construcció. Els serveis que s'ofereixen actualment, d'atenció primària i especialitzada, i de salut sexual i reproductiva, es mantindran a la nova ubicació. Les obres per a aquest projecte començaran al juny i es preveu que el centre entri en funcionament durant el primer trimestre del 2026.