En col·laboració amb

Barcelona

Això és el més destacat de la trobada anual "L'alcalde respon"

Jaume Collboni ha fet públics els eixos de la transformació global de la ciutat de cara al 2035, amb una inversió total de més de 10.600 milions d'euros.

Jaume Collboni durant lacte Lalcalde Respon.

Jaume Collboni durant lacte Lalcalde Respon. / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

Jaume Collboni s'estrena en l'acte "L'alcalde respon", una trobada anual organitzada pel Col·legi de Periodistes que ha tingut lloc al DHUB i en el qual s'ha fet balanç dels primers mesos de mandat i s'han explicat les principals actuacions i el pla d'inversions previstos fins al 2027.

L'alcalde defineix els projectes que s'estan desenvolupant a Barcelona com la "transformació del segle" i, entre aquests, destaca la intervenció en 5,5 milions de metres quadrats (una superfície equiparable a tres quartes parts de l’Eixample) amb finançament públic de l'Ajuntament i altres administracions.

Les actuacions fins al 2025 s'estructuraran en sis eixos:

  1. Infraestructures i mobilitat sostenible, amb l'ampliació del metro i la transformació de la Sagrera.

  2. Desenvolupament d'àrees de creixement de l'economia local, amb l'ampliació de la Fira de Barcelona, el 22@ Nord i la transformació de la zona del Besòs i de la Marina del Prat Vermell.

  3. Talent i ciència, amb el desplegament de la Ciutadella del Coneixement i el Mercat del Peix.

  4. Salut, amb el nou Hospital Clínic i ampliacions en altres hospitals.

  5. Esport, la Copa Amèrica i l'obertura de la ciutat al mar.

  6. Cultura, amb la nova biblioteca provincial.

Notícies relacionades

Jaume Collboni també ha destacat actuacions com el Pla Endreça, el Pla Clima Escola, l'acord amb l'Incàsol per crear més habitatges, l'impuls d'onze nous CAP, l'acord per cobrir la ronda de Dalt i l'impuls de les reformes de La Rambla i la Via Laietana. Per fer possible la transformació, l'alcalde ha fet èmfasi en les inversions previstes, amb accions destacades com la reforma de la Meridiana fins a Fabra i Puig, el carrer de Balmes i el passeig de la Mar Bella; a més de la remodelació de quatre biblioteques, tres llars d'infants, sis centres esportius, quatre mercats municipals i la recuperació del Teatre Arnau.

L'alcalde ha expressat la voluntat de generar noves centralitats i avançar cap a la "veritable ciutat metropolitana dels 5,5 milions d'habitants, sense perifèries", i ha parlat de l'oportunitat que suposa el nou Pla director urbanístic metropolità.