En col·laboració amb

Habitatge

L’Ajuntament de Barcelona lliura 85 pisos per a persones grans

La promoció ofereix habitatges de lloguer protegit totalment adaptats i accessibles per a majors de 65 anys

Habitatges públics ubicats al barri barceloní de la Trinitat Vella

Habitatges públics ubicats al barri barceloní de la Trinitat Vella / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

La promoció pública municipal Porta Trinitat, situada al barri de la Trinitat Vella, a Sant Andreu, ofereix habitatges amb serveis específics per a persones grans. Es tracta de pisos de lloguer protegit totalment adaptats i accessibles, que permeten que les persones que hi resideixen mantinguin l’autonomia personal.

Els nous veïns i veïnes d’aquesta promoció construïda per l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) tenen més de 65 anys i no tenien habitatge o bé en tenien un que no era accessible.

A partir d’ara residiran en règim de lloguer protegit en pisos d’un dormitori, accessibles i pensats perquè hi visquin una o dues persones. Estan dirigits i gestionats per professionals de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), disposen d’espais comuns i sales polivalents per a activitats de dinamització, una zona enjardinada per a ús comunitari a la coberta, una zona de bugaderia comunitària i horts urbans.

Aquesta és la 26a promoció d’habitatges amb serveis per a gent gran impulsada per l’Ajuntament en els últims 20 anys. L’objectiu d’aquestes promocions és garantir la independència de les persones grans i, alhora, oferir serveis per ajudar-les a mantenir l’autonomia. Així, disposen de línies telefòniques amb servei de teleassistència, banys equipats per facilitar-hi l’accés i evitar caigudes i endolls situats a una altura còmoda, a més de serveis de consergeria, professionals de geriatria i neteja i un servei d’alarmes internes per si es produeix algun incident.

Notícies relacionades

Amb aquesta nova promoció, ja hi ha un total de 1.566 habitatges d’aquestes característiques a la ciutat, i actualment s’estan construint quatre promocions més amb un total de 342 pisos, que permetran arribar a prop de 2.000 habitatges per a gent gran amb serveis.

A més, la promoció Porta Trinitat també inclou 54 habitatges de lloguer social, que es lliuraran pròximament.