En col·laboració amb

L'Ajuntament de Barcelona impulsa la xarxa d’aigua freàtica

El protocol per sequera prohibeix l’ús d’aigua potable per regar i netejar l’espai públic

L’administració barcelonina inicia el pla per adaptar els serveis municipals a la nova situació

Servei daigües freàtiques de Barcelona

Servei daigües freàtiques de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

Un nou decret municipal, aprovat amb el canvi de fase, permetrà tramitar per emergència diferents inversions per incrementar un 20% l’aigua del subsol disponible a la ciutat.

Amb la declaració d’emergència, el protocol per sequera prohibeix l’ús d’aigua potable per regar i netejar l’espai públic, i l’Ajuntament ha iniciat el pla per adaptar els serveis municipals a la nova situació.

Entre el març i el setembre s’iniciaran 7 actuacions planificades al llarg d’aquest mandat que s’han aprovat amb el canvi de fase. En conjunt, sumaran 0,2 hm3 d’aigua disponible per a reg i neteja dels carrers.

Xarxa de camions nodrissa

Notícies relacionades

La neteja urbana, en aquesta fase d’emergència, es manté amb ús exclusiu d’aigua freàtica, del subsol, no potable per netejar carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars. Una xarxa de 28 camions nodrissa d’aigua freàtica alimenten els vehicles de neteja més petits amb mobilitat per tota la ciutat.

També s’amplia el reg de supervivència. Fins al moment es regaven 25 espais verds on arribava aigua freàtica canalitzada; ara s’hi sumen 125 àmbits més que es reguen amb aigua no potable, i s’espera que se sumin més espais.