En col·laboració amb

Cossos de seguretat

Nova convocatòria de 128 places d’agents de la Guàrdia Urbana

Les persones aspirants que aconsegueixin la plaça podran començar el curs de l'Escola de Policia l'octubre del 2024

Dos agents de la Guàrdia Urbana a La Rambla de Barcelona.

Dos agents de la Guàrdia Urbana a La Rambla de Barcelona. / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

S'obre una nova convocatòria de 128 places d'agents de la Guràrdia Urbana. Per primera vegada les persones aspirants han de tenir com a mínim el títol de batxillerat o equivalent, en compliment de l’adaptació de la Llei de policies locals de la Generalitat. La convocatòria es fa en règim d’oposició lliure i s’hi podran presentar totes les persones que compleixin els requisits detallats a les bases. La previsió és que el període de presentació de sol·licituds s’obri el 30 de novembre i es tanqui el 19 de desembre. A banda de l’acreditació del títol de batxillerat o equivalent, com a mínim, es mantenen la resta de condicions de convocatòries anteriors, com ara la reserva del 40% de places per a dones, i les proves de llengua estrangera, que no són eliminatòries, sinó per millorar la nota. Així mateix, es reconeixen fins a set idiomes: alemany, anglès, àrab, francès, italià, urdú i xinès.

Aquesta convocatòria, que té l’objectiu de continuar reforçant el cos i oferir un servei millor a la ciutadania, consta de 108 places, incloses en l’oferta d’ocupació pública per a l’any 2023, i 20 places més, que són les que no es van cobrir en l’oferta d’ocupació pública de l’any 2021. Les persones que aconsegueixin la plaça podran començar el curs de l’Escola de Policia a l’octubre del 2024.

Un grup d'agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona. /

Ajuntament de Barcelona

També es preveu la possibilitat d’afegir el nombre de places addicionals que sigui necessari per cobrir les futures vacants que es puguin produir durant l’any 2024 entre les persones aspirants que participin en el procés, un cop aprovat el procés selectiu, per a la incorporació durant l’any 2025.

Com s’accedeix al cos

Notícies relacionades

El procés d’accés al cos de la Guàrdia Urbana està format per set proves: una prova cultural i teòrica, tests aptitudinals, una prova de llengua estrangera, una prova d’aptitud física, una prova de català, proves de personalitat i competències i proves mèdiques.

Les noves bases es publicaran properament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i inclouran els requisits que les persones aspirants han de complir per accedir al cos. A partir de l’endemà de la publicació, els candidats i candidates podran presentar les sol·licituds.