En col·laboració amb

Medi ambient

S’accelera la substitució de palmeres datileres de Barcelona

El consistori barceloní ha revisat preventivament 1.224 palmeres datileres de la ciutat i ha ordenat la tala de 540 exemplars per evitar més danys personals

S’accelera la substitució de palmeres datileres de Barcelona
1
Es llegeix en minuts

L’informe extern i independent sobre la caiguda d’un exemplar al barri del Raval el 3 d’agost conclou que no se’n pot establir la causa. Durant les últimes cinc setmanes s’han executat actuacions preventives i s’ha modificat el Pla de gestió de risc d’arbratge.

Les mesures han inclòs la revisió preventiva de 1.224 palmeres datileres, l’ordre de tala de 540 exemplars, 308 dels quals ja s’han retirat, el reg sistemàtic durant el període de sequera i la inclusió de criteris més restrictius en el Pla de gestió de risc d’arbratge.

Aquest pla preveu a partir d’ara la tala de les palmeres de més de 10 metres d’altura en ubicacions on poden causar danys personals, a excepció dels exemplars catalogats, que tenen sistemes de seguretat complementaris. També inclou el reg sistemàtic durant els mesos de més calor.

Conclusions de l’informe sobre la palmera del Raval

Notícies relacionades

L’informe sobre la caiguda d’una palmera al Raval que el 3 d’agost va provocar la mort d’una persona conclou que es tractava d’un exemplar sa i explica que podria haver patit estrès hídric per la sequera. Les conclusions tècniques són les següents:

          La plantació de les noves palmeres s’activarà una vegada deixi de ser vigent el decret per la sequera.