En col·laboració amb

Infraestructures

Comença la segona fase de les obres de la Via Laietana amb noves afectacions

A partir del 2 de setembre la circulació en sentit muntanya quedarà tallada des de la plaça d’Idrissa Diallo a fi d’iniciar els treballs del tram inferior

Comença la segona fase de les obres de la Via Laietana amb noves afectacions
2
Es llegeix en minuts

A partir del 2 de setembre comencen les obres del tram inferior de la Via Laietana, entre la plaça d’Antoni Maura i les places d’Idrissa Diallo i Correus. Es preveu que aquesta segona i última fase duri 21 mesos, fins al juny del 2025.

La intervenció començarà amb uns treballs previs que necessàriament s’han de fer de nit. Després es procedirà a la millora i renovació de la xarxa de serveis, de gran complexitat, atesa la gran quantitat de canalitzacions i infraestructures existents al subsol i, en últim lloc, la reurbanització.

Així, a partir de dissabte, 2 de setembre, la circulació a la Via Laietana en sentit muntanya, des de la plaça d’Idrissa Diallo, quedarà tallada. L’accés al mercat, aparcaments, guals i serveis s’haurà de realitzar des de la plaça d’Urquinaona, en sentit mar.

A partir de dilluns, 4 de setembre, els autobusos que circulen per la Via Laietana recuperen les afectacions que tenien fins ara: en sentit muntanya mantenen la desviació del recorregut pel passeig Picasso i el passeig Lluís Companys, mentre que en sentit mar circulen amb normalitat.

L’única excepció serà el bus de barri 120, que perd les parades que té a la Via Laietana, en sentit muntanya, i modifica el seu itinerari El recorregut alternatiu, en aquest sentit, serà av. Marquès de l’Argentera, passeig Picasso, passeig Pujades i passeig Lluís Companys, des d’on girarà, per recuperar el seu recorregut a Comerç. Trobaràs tota la informació a les parades de bus a la web de TMB.

Tant el Mercat de Santa Caterina com les botigues de l’entorn de la Via Laietana continuaran oferint el servei habitual durant les obres. De la mateixa manera, les zones de càrrega i descàrrega dels carrers adjacents continuaran funcionant com fins ara. Tota la informació sobre les obres pot consultar-se a la web específica sobre Via Laietana del Servei d’Informació d’Obres.

Una via més sostenible i amable

La transformació de la Via Laietana té per objectiu aconseguir una avinguda on es prioritzin els vianants i la mobilitat sostenible: un carrer més verd, amb menys soroll i contaminació, i més espai per passejar i disfrutar del comerç de proximitat.

Notícies relacionades

La segona fase de les obres dona continuïtat al projecte iniciat en la primera fase, que redueix els carrils de circulació per al trànsit privat: en sentit descendent hi haurà un carril compartit per a busos i bicicletes i un carril de circulació limitat a 30 km/h, mentre que en sentit ascendent hi haurà un carril per a busos i taxis que també podrà utilitzar el veïnat, i al costat de la vorera s’ubicarà un carril bici segregat del trànsit.

Per aconseguir un passeig més amable, s’ampliaran les voreres perquè totes siguin de més de 4 metres i es ressituaran i ampliaran els passos de vianants a fi de millorar la connexió entre els barris del Gòtic i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. A més, es potencien quatre grans espais al llarg del carrer: l’espai d’unió amb el nou carrer de Jonqueres, una gran plaça a Antoni Maura que connecta la Catedral i el Mercat de Santa Caterina, la plaça de l’Àngel i la plaça d’Idrissa Diallo.