En col·laboració amb

¿Com s’accedeix a Montjuïc els dies de partit del Barça?

El consistori barceloní desplega un pla especial per a les arribades i les sortides a l’estadi

¿Com s’accedeix a Montjuïc els dies de partit del Barça?
2
Es llegeix en minuts

Aquesta temporada el FC Barcelona jugarà els partits com a local a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, fet que provocarà alguns canvis en la mobilitat entorn del parc de Montjuïc. El primer partit a l’estadi serà demà, 8 d’agost, amb la disputa del trofeu Joan Gamper. Per això, es recomana accedir a Montjuïc a peu, amb transport públic o amb bicicleta.

A peu

Es pot accedir a peu a l’Estadi Olímpic Lluís Companys des de la plaça d’Espanya, pel carrer del Foc i des de l’avinguda de Miramar, en cas que s’hi pugi amb funicular. Les escales mecàniques funcionaran de manera reversible tant en sentit de pujada, per anar a l’estadi, com, un cop acabi el partit, per baixar de la muntanya de Montjuïc.

Amb transport públic

Servei gratuït d’autobusos llançadora fins a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Sortida des de la plaça d’Espanya i des de l’aparcament de Fira 2, situat al costat dels pavellons de Fira de Barcelona de la Gran Via. El servei començarà dues hores abans de l’inici del partit i acabarà una hora i mitja després del final del partit, amb intervals de pas cada 3 o 4 minuts.

  • autobusos llançadora dues hores abans de l’inici del partitcada 3 o 4 minuts

Línies de busos urbans que arriben fins a la zona de l’Estadi Olímpic Lluís Companys: 13, 55, 150, 23 i 125.

  • busos urbans

Funicular de Montjuïc. S’incrementa la freqüència de pas del servei des de dues hores abans del partit i fins a una hora després del final del partit.

  • Funicular

Metro. Les parades de metro més pròximes al parc de Montjuïc són Espanya (L1, L3, L8 i altres línies de FGC), Poble Sec (L3), Paral·lel (L2 i L3), Foc (L10 Sud), Foneria (L10 Sud) i Magòria - la Campana (L8 i altres línies de FGC).

  • Espanya Poble SecParal·lel Foc Foneria Magòria - la Campana

Amb bici

Hi ha itineraris a la calçada per arribar amb bici fins a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. A partir del setembre entrarà en funcionament un nou tram de carril bici entre la plaça d’Espanya i l’avinguda de Miramar. Durant el 2024 s’instal·laran vuit estacions noves de Bicing i una consigna per a bicicletes i patinets elèctrics.

Amb moto

Notícies relacionades

Els dies de partit, s’habilita un aparcament de 3.500 places de motos al carrer del Doctor Font i Quer i al passeig del Migdia.

Amb cotxe

L’accés amb cotxe fins a l’Estadi Olímpic Lluís Companys està limitat a partir de tres hores abans de l’inici del partit. Els dies de partit s’estableixen zones restringides al trànsit entorn de l’estadi que afecten les vies principals d’accés a l’estadi, com l’avinguda de l’Estadi i el passeig Olímpic. Durant el transcurs del partit no es pot travessar la muntanya de banda a banda. Es recomana evitar anar amb cotxe fins a l’estadi.