En col·laboració amb

El Decret de limitació de grups turístics a Ciutat Vella es prorroga un any més

El Decret de limitació de grups turístics a Ciutat Vella es prorroga un any més
1
Es llegeix en minuts

S’ha posat en marxa el procés de pròrroga, un any més, del Decret de limitació de grups turístics a Ciutat Vella. Previsiblement, entrarà en vigor a principis de setembre i serà vigent fins al setembre del 2024, amb l’objectiu de mantenir l’equilibri entre l’activitat econòmica i la vida de la ciutadania d’aquest districte.

El text del nou Decret de limitació de grups turístics a Ciutat Vella manté la regulació actual, que va entrar en vigor al març i estableix que els grups turístics no poden superar les vint persones i que no es pot superar l’aforament establert en algunes places i carrers del districte, especialment en llocs amb una gran afluència de persones pel seu interès turístic.

Es continuaran establint aforaments limitats de grups en determinats espais, com:

                          Notícies relacionades

                          El text de la normativa estableix aforaments màxims en els espais i els monuments que requereixen una explicació ‘in situ’, la qual haurà de ser breu en dies de molta afluència de grups, i prohibeix l’ús dels altaveus per a les explicacions, per fomentar l’ús de radioguies i minimitzar l’impacte acústic dels visitants.

                          Des que el Decret es va posar en marxa, al març, diverses parelles d’agents cívics recorren els carrers del districte per informar els guies sobre el contingut de la norma i comunicar si aquesta norma s’ha incomplert a la Guàrdia Urbana, que és l’encarregada d’expedir les sancions ‘in situ’. L’incompliment del Decret es pot sancionar amb fins a 1.500 euros i amb fins a 3.000 euros en casos de reincidència.