En col·laboració amb

Seguretat i prevenció

Dispositiu estival per garantir la convivència a l’Eixample

Dispositiu estival per garantir la convivència a l’Eixample
2
Es llegeix en minuts

Amb l’objectiu de fer complir la normativa vigent i garantir el descans veïnal, s’ha reforçat el dispositiu a zones de l’Eixample amb un ús intensiu de l’espai públic, com el nou eix verd del Consell de Cent o l’entorn del carrer d’Enric Granados. Les actuacions inclouen, per exemple, una nova patrulla de la Guàrdia Urbana, més inspeccions a les terrasses, intensificació de la neteja i campanyes per sensibilitzar el veïnat sobre la prohibició de consumir alcohol al carrer i sobre la importància de reduir el soroll.

Les principals mesures adoptades al districte de l’Eixample per a aquest estiu són les següents:

Nova patrulla nocturna de la Guàrdia Urbana

Durant els mesos de juliol i agost s’encarrega de garantir el respecte de les normes de convivència, sobretot el descans del veïnat a partir de l’hora de tancament de les terrasses de restauració del carrer d’Enric Granados i el nou eix verd del Consell de Cent.

Equip de neteja amb aigua a pressió del servei de neteja

Durant l’estiu els equips de neteja incorporen la neteja amb aigua a pressió de dijous a diumenge en alguns trams del carrer d’Enric Granados, una vegada tancades les terrasses. En concret, l’actuació està programada al tram comprès entre els carrers de Mallorca i Diputació.

Campanya d’inspecció a les zones de saturació de terrasses i als nous eixos verds

Les inspeccions es faran principalment entre setmana i serviran per comprovar que les terrasses vigents compleixin les condicions d’ocupació de l’espai públic. Se sancionaran les infraccions detectades per excés de mòduls o superfície i que pertorbin el pas. També es verificarà que no hi hagi terrasses sense llicència o que hagin sigut denegades.

Instal·lació de peces per delimitar l’espai públic que pot ocupar cada terrassa

Durant el mes de juliol s’instal·laran peces metàl·liques al terra per delimitar totes les terrasses dels eixos verds dels carrers del Consell de Cent, Girona, Borrell i Rocafort.

Campanyes de sensibilització

Notícies relacionades

Es distribuiran cartells en català, castellà i anglès per recordar la prohibició de fer ‘botellons’ i de consumir alcohol a la via pública. El cartell ja s’està repartint a les zones tensades d’Enric Granados, Aribau, el parc de Joan Miró, la superilla de Sant Antoni i l’avinguda de Mestral i les seves zones d’influència. A més, aquesta setmana s’han posat cartells a Consell de Cent, Girona i els entorns de la Sagrada Família.

Respecte a la reducció del soroll, com cada estiu es porta a terme a la ciutat una campanya per sensibilitzar sobre la importància de respectar el descans del veïnat. Aquesta actuació, en el cas de l’Eixample, la portaran a terme quatre promotors ambientals en el marc de la campanya d’estiu prevista fins al setembre als entorns dels establiments d’oci nocturn i terrasses i a les places i als carrers amb més afluència del districte.