En col·laboració amb

Superilles a Barcelona

¿Com funcionarà la recollida de residus i la càrrega i descarrega als nous eixos verds?

¿Com funcionarà la recollida de residus i la càrrega i descarrega als nous eixos verds?
1
Es llegeix en minuts

Les obres dels nous eixos verds de l’Eixample estan a punt d’acabar i, per tant, és el moment de tornar a posar en marxa serveis que havien quedat afectats durant les obres. Per facilitar que la informació arribi de manera directa a tots els comerciants, un equip d’informadors està visitant, des d’aquest dilluns i fins al 30 de juny, totes les botigues d’aquests carrers per resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir.

La recollida comercial

Respecte a la recollida selectiva comercial, els informadors expliquen com funciona aquest servei als carrers pacificats. Entre les novetats, per exemple, destaca que el servei recollirà el cartró comercial a les portes dels establiments cada dia de la setmana. Els informadors també expliquen com separar i on llençar la resta de fraccions i avisen de la normativa sobre prevenció de residus als comerços.

La càrrega i descàrrega, en fila i de 9.30 a 16 hores

La gran novetat afecta la distribució urbana de mercaderies (DUM). Aquests dies s’han col·locat en tots els eixos verds els senyals que expliquen el nou sistema, que és similar al que ja funciona amb bons resultats a la superilla de Sant Antoni. Ara tots els vehicles comercials podran fer la càrrega i descarrega als propis eixos verds (no als xamfrans) i en cordó (és a dir, fent una sola fila a un costat del carrer, deixant espai perquè puguin passar els altres cotxes). A més, només ho podran fer en aquest horari:

  • De dilluns a divendres, de 9.30 a 16 hores.

  • Durant un màxim de 30 minuts.

  • L’operació es validarà obligatòriament a l’aplicació SPRO.

Notícies relacionades

Fora d’aquest horari, els proveïdors dels comerciants podran utilitzar les places d’àrea DUM que hi ha als carrers de l’entorn dels eixos verds, que funcionen de 8 del matí a 8 del vespre, o fer el repartiment en bicicletes, cicles de càrrega o a peu. Més informació en aquest fullet informatiu.

Els nous contenidors, a partir de juliol

D’altra banda, els contenidors de les fraccions de residus tornaran a aquests carrers a principis de juliol i s’aniran col·locant progressivament durant un parell de setmanes. L’equip de ‘Cuidem Barcelona’ també informarà els veïns i veïnes dels eixos amb un cartell a les porteries dels edificis uns dies abans de la col·locació dels nous contenidors.