En col·laboració amb

Del 4 al 9 als Cines Girona

Torna La Gran Pantalla, el festival de cine de les persones grans

Torna La Gran Pantalla, el festival de cine de les persones grans
1
Es llegeix en minuts

La Gran Pantalla, el Festival Internacional de Cine de les Persones Grans de Barcelona, celebra la cinquena edició i es consolida com a punt de trobada cinematogràfica intergeneracional per desmuntar, a través del cine, els prejudicis i estereotips sobre les persones grans. La programació oferirà una trentena de propostes, entre les quals destaca la projecció del film ‘20.000 espècies d’abelles’, guanyadora del premi a la millor interpretació protagonista a la Berlinale.

El festival se celebrarà entre els dies 4 i 9 de juliol als Cines Girona. En total es projectaran nou llargmetratges, divuit curtmetratges i una sèrie de diàlegs, taules rodones i classes magistrals amb els equips d’aquestes produccions o sobre la seva temàtica.

Uns dies abans de l’inici de La Gran Pantalla, en el marc d’aquest festival, la Filmoteca de Catalunya projectarà el musical ‘Cantant sota la pluja’ (1952) i, per celebrar la cinquena edició del festival, el 2 de juliol es farà un concert a la plaça de la Vila de Gràcia amb Son de la Rambla.

Pots consultar tota la programació de La Gran Pantalla a la web lagranpantallafestival.com. Totes les activitats del festival són gratuïtes.

Homenatge a Teresa Gimpera

Cada any s’atorga el premi a la trajectòria del festival. En edicions anteriors el guardó ha sigut per a artistes de la talla de Montserrat Carulla, Carme Elías i Carme Sansa. Aquest any l’homenatjada serà l’actriu i model Teresa Gimpera, integrant de la Gauche Divine, que acumula més d’un centenar de títols cinematogràfics i un exemple de vida per desmuntar els prejudicis i estereotips sobre les persones grans.

El cine com a eina de canvi i conscienciació

Notícies relacionades

El Festival Internacional de Cine de les Persones Grans de Barcelona és un projecte de l’entitat elParlante en col·laboració amb la Conselleria d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona. La Gran Pantalla vol potenciar el cine com a eina de diàleg, reflexió i transformació social entorn dels imaginaris que la societat perpetua sobre les persones grans.

La programació ofereix diferents mirades a temes relacionats amb l’amor, la cura, la soledat, la fractura digital, l’emergència climàtica i les relacions intergeneracionals.