En col·laboració amb

Urbanisme i infraestructures

El model Superilla Barcelona s’expandeix a la Cimera Mundial d’Alcaldes C40

Aquest nou pla urbanístic ha sigut reconegut com una experiència d’èxit de transformació de la ciutat i una referència internacional

1
Es llegeix en minuts

La Cimera Mundial d’Alcaldes C40 reconeix el model Superilla Barcelona com una experiència d’èxit de transformació de la ciutat i una referència internacional. Capitals mundials com Berlín, Viena, Rotterdam, Bogotà i Los Angeles ja han adaptat i aplicat aquest model, que en els últims dos anys ha despertat l’interès de més de 250 ciutats i països, que han sol·licitat als serveis tècnics de l’ajuntament informació detallada del model Superilla Barcelona.

Notícies relacionades

Barcelona ha compartit el seu model Superilla en la Cimera Mundial d’Alcaldes C40, celebrada a Buenos Aires del 19 al 21 d’octubre, en la qual també s’han explicat altres experiències de referència per avançar cap a ciutats més verdes i habitables, com la 15-Minute City de París, els Low Traffic Neighborhoods de Londres i la Strade Apperte de Milà.

També s’han pogut conèixer més en detall altres projectes de ciutat que han començat a aplicar el model Superilla Barcelona després d’un treball de cooperació tècnica entre ajuntaments. Els projectes inspirats en la capital catalana, que volen guanyar espai verd i per a vianants, reduir la contaminació i el vehicle privat, impulsar el transport públic i potenciar l’economia de proximitat són els següents:

  • Park Blocks (Los Angeles)

  • Barrios Vitales (Bogotà)

  • Kiezblocks (Berlín)

  • Superbloc Oude Westen (Rotterdam)

  • Supergrätzl (Viena)