En col·laboració amb

Diversitat biològica

Un centenar d’esculls al Port Olímpic per regenerar el fons marí

Un centenar d’esculls al Port Olímpic per regenerar el fons marí
1
Es llegeix en minuts

La instal·lació de cent esculls de bioregeneració al Port Olímpic permetrà augmentar la biodiversitat de la zona. Aquestes estructures se situaran entre el dic d’abric i els dics submergits que hi ha just al davant. El projecte començarà a principis del 2023 i durarà set mesos.

La col·locació d’aquests esculls, també denominats biòtops, s’afegeix als 2.000 blocs de formigó instal·lats l’estiu del 2021 per revestir el dic d’abric i protegir el Port Olímpic dels efectes dels temporals. Més de 300 es van naturalitzar per afavorir la diversitat biològica marina.

Notícies relacionades

Els biòtops, d’aproximadament 1 metre d’alt i 2 d’ample, es posaran sota l’aigua distribuïts en sis grups, formant un gran escull de bioregeneració de més de 1.300 m² de superfície. Estan formats per elements prefabricats de formigó i es fixen al fons marí mitjançant un sistema d’ancoratge. El disseny, ple de cavitats, afavoreix la proliferació d’espècies marines com a gorgònies, meros, congres, morenes, esponges, pops o llagostes.

Aquesta actuació, que té un cost d’execució de 98.000 euros, s’emmarca en el procés de transformació del Port Olímpic, que té entre els seus objectius fomentar la biodiversitat marina de la zona, una tasca que es desenvolupa junt amb el Zoo de Barcelona.